Pamir'in ölümüne ilişkin davada karar

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Anne Süverce Dikdik ve Baba Serdar Dikdik ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan sanık Serdar Dikdik elekronik mühendisi olduğunu ve İzmir'de ikamet ettiğ

Pamir'in ölümüne ilişkin davada karar
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Anne Süverce Dikdik ve Baba Serdar Dikdik ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan sanık Serdar Dikdik elekronik mühendisi olduğunu ve İzmir'de ikamet ettiğini belirtti. Anne Süverce Dikdik ise üniversite mezunu olduğunu belirtti.
"ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR İYİ BİR ANNE VE BABA OLMAYA ÇALIŞTIK"
Duruşmada ilk olarak savunmasını baba Serdar Dikdik yaptı. Serdar Dikdik, "Çocuğumuzu kaybettik. Elimizden geldiği kadar iyi bir anne ve baba olmaya çalıştık. Dosya içinde bulunan bilirkişi raporunu ve suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
"O BİZİM AŞKIMIZDI"
Anne Süverce Dikdik ise "O (Pamir Dikdik) bizim aşkımızdı. Yedi yirmidört kendimizi çocuğumuza adamıştık. Ailenin tek çocuğuydu. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. Duruşmada söz alan Dikdik Ailesi'nin avukatı Fazıl Erat "Bu acıyla ilgili müvekkillerim konuşmak istemiyor. Dosyada bulunan bilirkişi raporu özensizce hazırlanmıştır. Anne ve baba çocuğa kendini adamıştır. Anne ve baba bu olaydan sonra acıyı duymamak için İzmir'e gitmişlerdir. Müvekkilllerimin beraatini talep ediyorum" dedi. Ailenin diğer 2 avukatı da anne ve babaya ceza verilmemesini istedi.
"YETERİ KADAR ACI ÇEKTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM"
Davayı karara bağlayan mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun 22/6 maddesi gereğince sanıklara ceza verilmemesine karar verdi. Hakim, anne ve baba Dikdik'e hitaben, "Yeteri kadar acı çektiğinizi düşünüyorum, ceza vermiyorum. Dava bitti" dedi.
ANNE DURUŞMA SALONUNDA AĞLADI
Duruşmanın ardından Anne Süverce Dikdik ağladı. Duruşmaya izleyici olarak katılan Pamir Dikdik'in babaannesi de hakime teşekkür etti.
TCK'NIN 22/6 MADDESİ:
"Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, münhasıran failin kişisel ve ailevî durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez; bilinçli taksir hâlinde verilecek ceza yarıdan altıda bire kadar indirilebilir."
İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede anne Süverce Dikdik ve baba Serdar Dikdik şüpheli sıfatıyla yer almıştı. İddianamede, adli muayene, otopsi ve Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nun 17 Eylül 2014 tarihli raporuna göre Pamir Dikdik'in ölümünün "suda boğulma" sonucu meydana geldiği ifade edilmişti. Soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda Türk Medeni Kanunu'na göre ergin olmayan çocuğun velayetinin anne ve babasına ait olduğu, evliliğin devam ettiği sürece anne ve babanın velayeti ortaklaşa kullanacağı norm altına alınmıştır. Buna göre Pamir Dikdik'in bakım ve gözetiminin her iki ebeveyn tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmesi gerektiği, çocuğun vefatında bir takım ihtimallerinin bulunduğu ve her iki ebeveynin de ortak sorumluluğa sahip olduğu değerlendirilmiştir" denilmişti. Raporda, Pamir Dikdik'în vefatı ile sonuçlanan olayda anne ve babanın zincirleme ihmali nedeniye asli olmak üzere ağır kusurlu oldukları sonucuna ulaşıldığı vurgulandı. İddianamede "Bu olaydan dolayı şüphelilerin münhasıran kişisel ve ailevi durumu bakımından artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olduğu görülmüş ise de, bu durumun yargılama aşamasında mahkeme tarafından değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaatiyle şüpheliler hakkında "taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçundan kamu davası açılmasına karar verilmiştir" denilmişti. Pamir Dikdik'in annesi Süverce Dikdik ile babası Serdar Dikdik'in "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6'şar yıla kadar hapsi isteniyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam