Özgecan ateşi tüm Türkiye’yi yaktı!

Mersin’de vahşice katledilen 22 yaşındaki Özgecan için yurt genelinde tepkiler ve açıklamalar devam ediyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Komisyonu kadına şiddet noktasında artık herkesin sorumluluk alması gerektiğini b

Özgecan ateşi tüm Türkiye’yi yaktı!

Mersin’de vahşice katledilen 22 yaşındaki Özgecan için yurt genelinde tepkiler ve açıklamalar devam ediyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Komisyonu kadına şiddet noktasında artık herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirterek “Özgecan ateşi yüreklerde yanmaya devam ediyor. Bu ateşi başka canlar yanmasına adına sevgi ile dayanışma ile kararlılıkla hep beraber söndürelim.” dedi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Kadın Komisyonu Başkanı Asuman Durmuşoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

kadin-1.jpgKADINLARIMIZ HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR

“Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu nasıl bir acıdır ki tüm Türkiye yandı. Biz kadınlar hem de analar olarak bu ve buna benzer olayların yaşanmasını istemiyor ve şiddetle kınıyoruz.Bizim kadınlarımız her şeyin en güzeline layıktır. Fedakârlığı, çalışkanlığı yardımseverliği hayatın her alanında babasına, erkek kardeşine, eşine ve oğullarına kısacası erkeğine desteğini tam olarak verendir.

kadin-2-001.jpgHEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

Biz bunları hiç hak etmiyoruz. Güzel ülkemde, güzel insanlarla yaşamı sevgi ve saygı çerçevesinde paylaşmak istiyoruz. Cennetin, Annelerin ayakları altında olduğu anlayışla Türkiye’de ve Dünya’da etkin kılınmasını bekliyor, Özgecan Arslan'ımızın şahsında tüm şiddet görerek ölen kadınlarımızı rahmetle anıyoruz. Bir daha bu ve buna benzer olayların Güzel Ülkemizde yaşanmamasını diliyor ve bu uğurda Trabzon Komisyonu olarak üstümüze düşeni Trabzon Dernekleri Federasyon’umuzla birlikte yapacağız” Trabzon Dernekler Federasyonunda gerçekleşen açıklamaya Federasyon Başkanı Mustafa Demir,yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

FESHANEDE’DE KADINA ŞİDDET GÜNDEMDE OLACAK

Toplantıya katılan Ruan Tanıtım Organizasyon Turizm Şirketi yöneticisi Canan Karavit ise 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Feshane’de gerçekleşecek Trabzon’un Kurtuluşu ve Sivil Toplum Dernekleri buluşması etkinliğinde kadına şiddet noktasında da duyarlık göstereceklerini tepkilerini burada dile getireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam