Özgecan Aslan cinayetinde yeni gelişme

 Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, Özgecan’ın katil zanlıları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak. Mersin’in Tarsus

Özgecan Aslan cinayetinde yeni gelişme
 
Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, Özgecan’ın katil zanlıları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak.
 
Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürülerek yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlıları için hazırlanan iddianame, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Aslan ailesinin avukatları, İHA muhabirine yaptıkları açıklamada, iddianamenin bugün mahkeme tarafından kabul edildiğini bildirdiler. Avukatlar, henüz duruşma tarihinin belirlenmediğini, ancak yakın bir tarih beklediklerini söylediler.
 
Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Özgecan Aslan cinayetine ilişkin hazırlanan ve 9 Nisan 2015 tarihinde Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, Özgecan’ın katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Katil zanlılarının fikir ve eylem birliği içerisinde Özgecan’ı öldürme ve delilleri yok etme konusunda plan yapıp, bu planı gerçekleştirerek Özgecan’ı canavarca hisle öldürüp, cesedi ortadan kaldırma amacıyla yaktıkları belirtilen iddianamede, savcılık, şüpheli A. Suphi Altındöken hakkında, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla cezalandırılmasını talep etmişti. Suphi Altındöken’in babası şüpheli Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında ise “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlamalarıyla cezalandırılması istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler