Özel Müzeler Trabzon'a turist kazandıracak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpekyolu Müzesi’nin kuruluşu Karadeniz’de yeni müzelerinde planlanmasına yol açtığı belirtildi.   Müzenin kurucusu TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Müzeciliğin Karadeniz’de turizm ile birl

Özel Müzeler Trabzon'a turist kazandıracak!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpekyolu Müzesi’nin kuruluşu Karadeniz’de yeni müzelerinde planlanmasına yol açtığı belirtildi.
 
Müzenin kurucusu TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Müzeciliğin Karadeniz’de turizm ile birlikte hareket ederek bölge ekonomisine gelir kazandırmasını hedeflediklerini söyledi.
 
TTSO Özel İpekyolu Müzesinde yıllık denetimini tamamlayan Trabzon Müzeler Müdür Vekili Fatma Kartal beraberinde Arkeolog Levent Alnıak ve Sanat tarihçisi Ali Fatih Akçay oda yöneticileri ile görüştüler..
 
Özel İpekyolu müzesinin çok başarılı olduğunu ifade eden Müzeler Müdür Vekili Kartal, yeni müzelerin de Trabzon’a kazandırılması çalışmalarından memnunluk duyduklarını ifade etti. Özel müzelerin yanı sıra müzeye bağlı beş koleksiyoncu olduğunu bildirdi.
 
17937.jpg
 
Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Özel İpekyolu Müzesinin Trabzon’a ziyarette bulunan yerli ve yabancı heyetler tarafından ilgiyle izlendiğini anımsattı. Müzedeki eserlerin bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ücretsiz gezilebildiğini dile getirdi. Hacısalihoğlu hedeflerinin Trabzon’un bir müzeler şehri haline gelmesi olduğunu ifade ederek bu yöndeki çalışmalara devam ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi.
 
Trabzon’da müze kültürünün önemli bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, Trabzon Valiliğinin Edebiyat Müzesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin müze çalışmalarının da yakın zamanda tamamlanması ile daha da gelişeceğini kaydetti.
 
Hacısalihoğlu müzeciliğin geçmişe, değerlere, kültüre ve tarihe sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmada büyük rol oynadığını ifade ederek, “Müzelerin bulunduğu şehirlere sosyal ve kültürel katkılarının yanı sıra ekonomik kazanç da sağladığını görüyoruz. Müzeler ile Trabzon’un ayrı bir cazibe merkezi olmasını arzuluyoruz. Bölgeye daha fazla turist çekilmesini bekliyoruz” dedi. 
 
17935.jpg
 
17929.jpg
 
17930.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam