Otobüsler bayramda ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramı'nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldı.BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZRamazan Bayramı boyunca EGO otobüsleri geçmiş yıllarda olduğu gibi yine ücretsiz hizmet vererek, Başkentlilere

Otobüsler bayramda ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramı'nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldı.

BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı boyunca EGO otobüsleri geçmiş yıllarda olduğu gibi yine ücretsiz hizmet vererek, Başkentlilere çifte bayram yaşatacak. Arife gününden itibaren yoğunluk yaşanması beklenen mezarlıklar, AŞTİ ve ana arterler ile alışveriş mekanlarında zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak, ASKİ Kanal Arıza ekipleri, 24 saat görev yapacak. Başkentliler, Arife gününden başlayarak, bayram süresince mezarlık ziyaretlerini, belirlenen bazı noktalardan kalkacak EGO otobüsleriyle yapabilecek.

HER 15 DAKİKADA BİR ÜCRETSİZ TAŞIMA

Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar, 4 gün boyunca metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan (Demetevler) 210 hat numaralı otobüsle saat 09.00-17.00 saatleri arasında her 15 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Sincan Cimşit Mezarlığı'nı ziyaret edecekler de bayram süresince Yeni Cimşit Serpmeler Mahallesi'nden kalkan, Sıhhiye'den geçen 514 - 2 Cimşit Sıhhiye otobüsünü gün boyu kullanabilecekler.

7/24 HİZMET

Ortaköy Mezarlığı'na gidecek ziyaretçiler ise Ulus Anafartalar Mahallesi Adnan Saygun Caddesi'nden kalkacak 359 numaralı EGO otobüsleriyle gün boyu ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler. Mezarlığa yapılacak özel EGO seferleri, 16 Temmuz Perşembe arife günü ücretli, bayram süresince de ücretsiz olacak. ALO 153 olarak bilinen Mavi Masa da Bayram'da 7/24 çalışacak. Yeni ekiplerle güçlendirilen Çağrı Merkezi ile Mavi Masa, Bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek. Zabıta ekipleride bayramlarda sıkça tüketilen şekerleme satış yerlerinde denetimlerini artırdı. Zabıta yetkilileri, Bayram öncesi denetimlere ağırlık verildiğini bildirdi.

İTFAİYE'DEN PİKNİK ATEŞİ UYARISI

Ankara İtfaiyesi, bayramda piknik yerlerine akın edecek başkentlilere "Ateşe dikkat" uyarısı yaptı. Yetkililer, vatandaşlara piknik yaptıkları yerlerde yaktıkları ateşin söndüğüne iyice emin olmadan o bölgeden ayrılmamaları ve araçlarından sigara izmariti atmamaları uyarısında bulundu. Yetkililer "Basit bir ot yangını bile büyük bir orman yangınına neden olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler