Osmancık’ta Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi

Çorum’un Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan ayı etkinliklerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Osmancık Belediyesi tarafından Sahil Parkta düzenlenen etkinliklerde Meddah, Karagöz - Hacivat Oyunu, Kafkas Dansları gibi gösteriler

Osmancık’ta Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Çorum’un Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan ayı etkinliklerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 
Osmancık Belediyesi tarafından Sahil Parkta düzenlenen etkinliklerde Meddah, Karagöz - Hacivat Oyunu, Kafkas Dansları gibi gösterilerin yanı sıra Tasavvuf Sanatçısı Ebubekir Atalay sahne aldı. Semazenler eşliğinde Tasavvuf Musikisinin seçkin eserlerini seslendiren Ebubekir Atalay’a zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. Çocuklara özel etkinliklerin de yer aldığı gecede vatandaşlara Osmanlı şerbeti, çocuklara da pamuk şeker ikram edildi.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ramazan etkinliklerinin her hafta farklı programlarla devam edeceğini belirterek, “Hem Ramazanın maneviyatını hissettiren hem de öz kültürümüzde önemli yer tutan eski Ramazan eğlencelerini anımsatan güzel bir program oldu. Vatandaşlarımızın teveccühü programın güzelliğini daha da taçlandırdı. Maneviyatımızın güçlenmesine büyük katkı sağlayan Mübarek Ramazan ayı, aynı zamanda birlik beraberliğimizin pekişmesine, insanlarımızın kaynaşmasına, yardımlaşma ve paylaşma duygularının artmasına vesile olan çok özel bir ay. Biz de hem vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlamak hem de kültürümüzde önemli yer tutan Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Ramazan boyunca önümüzdeki haftalarda da etkinliklerimiz farklı programlarla devam edecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam