Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Ma

Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Basın İlan Kuruma Şube Başkanı Kenan Tokgöz, Manisa Cezaevi Müdürü İsmet Çelik, İl Dernekler Müdürü Tekin Güzel, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Şube Başkanı Recep Özgüvenç ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program, Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Ramazan Bozalan'ın Kura'nı-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-i Kerim tilavetinin ardından konuşan Okul Müdürü İsmail Hakkı Cambaz, "Allah-ü Telala kainatta var ettiği her şeyi bir hikmete binaen yaratmış ve akıl sahipleri olarak bizleri de bir imtihan gayesi ile dünyaya göndermiştir. Bize iyi ve doğruyu öğretmek sıratı müstakim olan kendi yoluna iletmek içinde kendilerine nimet verdiği peygamberlerini insanlığa göndermiş onlar aracılığı ile bizleri sıratı müstakimden çıkıp dalalete düşmekten alıkoymuştur. Ümmeti olmakla şeref duyduğumuz Hz Muhammed Mustafa SAV peygamberlerin sonuncusudur. Artık Allah bize doğru yolu gösterecek peygamber göndermeyecektir. Ancak Kur'an-ı Kerim'de "Sizden hayra çağırıp kötülüğü yasaklayan ve engelleyen bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erecek olanlar onlardır." Emri ilahisi gereği peygamberlerden sonra da Allah bu görevi birilerinin üstüne yüklemiştir. Allaha sonsuz hamd-ü senalar olsun ki ülkemizde bu görevi devlet eliyle imam hatip okulları icra etmektedir ve bundan böyle de inşallah edecektir. Bize düşen görev ise bu okulların verimliliğini arttırmak ve bu okullara maddi ve manevi destek sunmaktır. İmam hatip okullarından hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, kültür, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önde gelen birçok kişi imam hatip mezunudur. Kur'an-ı Kerim'i yüzünden kurallarına uygun bir şekilde öğrenmenin yanında, Kur'an'ın mesajlarını anlamak ve hayata geçirmek için gerekli eğitim ve öğretim verilmektedir" dedi.

Birçok sivil toplum kuruluşu maddi ve manevi yönden bu kurumları desteklediğine dikkat çeken Cambaz, "İlim Yayma Cemiyeti, Önder, Ensar gibi kuruluşlar özellikle bu kurumları desteklemek amacıyla kurulmuş gönüllü teşekküllerdir. İmam Hatip demek Kuran'ın ışığı, Resulullah'ın hatırı, ümmetin ümidi, kardeşlik demektir. Bu şuurla Yuntdağımız'ın taşıma bölgesi olan Osmancalı'da Osmancalı imam hatip Ortaokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında kurulmuş ilk yılında 23 öğrencisi ile eğitim öğretime başlamıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 46 öğrenci, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ise 55 öğrenci okulumuza kayıt yaptırmış ve şuan itibari ile okulumuzda 124 öğrenci eğitim ve öğretimine devam etmektedir." diye konuştu. Program öğrencilerin ilahi sunumları ve aşure ikramıyla sona erdi.

Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

Osmancalı’da İmam Hatip Ortaokulundan Aşure Etkinliği

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam