Ortahisar kışa hazır!

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, meteoroloji tarafından yapılan kar yağışı uyarılarına karşı hazırlıklarını tamamladı.  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, olası kar yağışı uyarılarına karşı karla mücadele ekiplerini hazır tuttuklarını

Ortahisar kışa hazır!

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, meteoroloji tarafından yapılan kar yağışı uyarılarına karşı hazırlıklarını tamamladı. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, olası kar yağışı uyarılarına karşı karla mücadele ekiplerini hazır tuttuklarını söyledi. Karla mücadele için 6 greyder, 7 kanal açma aracı, 4 kepçe, 3 tuz aracı, 11 yıkama aracı, 5 kamyonun karla mücadele için tahsis edildiğini belirten Başkan Genç, “Olası kar yağışına karşı 67 iş makinemiz, 351 kişilik ekibimiz 24 saat esasına göre hazır bekletiliyor. Bu yıl mevcut araçlarımıza ilaveler yaparak yeni iş makineleri, kar bıçağı ve aparatlarla kar mücadelemizi daha kolay yapacağız” dedi.

20151230aw618735_02.jpg

EKİPLER HAZIRDA BEKLETİLİYOR

Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarına göre öncelikli olarak ilçe sınırlarında sorumlu bulundukları otobüs ve minibüs güzergâhlarının açık tutulacağını kaydeden Başkan Genç “Hastaneler, Okullar, 112 Acil ve Sağlık Ocakları güzergâhlarında ulaşımdan dolayı bir aksama yaşanmaması için hazırlıkları tamamladık. Ekiplerimizi kurarak görev dağılımlarını gerçekleştirdik. 24 saat esasına göre çalışacak ekiplerimiz gelen ihbarları vakit kaybetmeden değerlendirerek her hangi bir mağduriyetin yaşanmaması için nöbette olacak. Vatandaşlarımız 372 0015-3720000 numaralı telefondan karla mücadele ekiplerimize kolaylıkla ulaşabilecek” diye konuştu.

20151230aw618735_01.jpg

KIŞI SORUNSUZ ATLATACAĞIZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek muhtemel kar yağışı sonrasındaki olumsuzlukların önüne geçebilmek için bir dizi tedbir aldıklarını söyledi. Belediyenin birimlerinde kullanılan bazı araçları Ortahisar’da yine bir ilki gerçekleştirerek karla mücadele edebilecek aparat ve sistemlerle donattıklarını aktaran Genç, “Geçen yılki yaşadığımız sıkıntıları da düşünerek bu yıl karla mücadele konusunda araç ve ekipman noktasında eksiklerimizi tamamlayarak filomuzu daha da genişlettik. Geçtiğimiz yıl bu dönemde Ortahisar geneli karla kaplı iken, bu yıl Aralık ayının son günlerine gelmemize rağmen henüz bölgemizde kar yağışı almadı. Buna rağmen, kar yağışı daha gelmeden yağış olacakmış gibi araç ve ekipmanlarımızı daha da modernize ederek, gerekli takviyeleri yaparak, personelimizi de güçlendirerek karla mücadele için hazır hale getirdik. Bu arada, mevcuttaki araç ve ekipmanlarımızın bakım ve onarımları da yapıldı.Ortahisar Belediyesi olarak, ekip ruhu içerisinde çalışıyoruz. İnşallah karla mücadele konusunda da bu ekip ruhu ile çalışma başarıyı da beraberinde getirecek. Buna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam