Organları 3 kişiye hayat verdi

Ordu'da, beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki kişinin organları 3 kişiye umut oldu.Bir süre önce evinde beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Cemal Coşkun'un (72) yakınları, organlarını bağışlama kararı a

Organları 3 kişiye hayat verdi

Ordu'da, beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki kişinin organları 3 kişiye umut oldu.

Bir süre önce evinde beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Cemal Coşkun'un (72) yakınları, organlarını bağışlama kararı aldı.

Kararın ardından Ordu Devlet Hastanesi çalışanlarından Dr. Selçuk Yücesan ve Dr. Samet Ersoy, durumu Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon  Merkezi'ne  (BKM) bildirildi. 

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi yetkilileri, yaptığı görüşmelerin ardından organların hangi hastalara nakledileceğinin belirlenmesini sağladı. Daha sonra Antalya'dan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Çarşamba Havaalanı'na gelen ekipler, organları almak üzere Ordu'ya hareket etti. 

Gece yarısı Ordu'ya ulaşan ekipler, yaklaşık 4 saatlik operasyonun ardından organları çıkardı. Organlardan karaciğer ile böbrekler nakledilmek üzere Akdeniz Üniversitesi'ne gönderildi. 

Ordu Devlet Hastanesi çalışanlarından Dr. Samet Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışı yapan aileye teşekkür etti. 

Cevat Coşkun'un oğlu Ogün Coşkun da "Artık babamızdan ümidi kestik. Bundan sonra babamın organları başka hastalarda hayat bulacak. Acımız çok büyük ancak diğer taraftan baktığımızda başka hastaların yüzü gülecek. Bir hastamız hayatını kaybetse üç hastamız hayat bulacak" dedi. 

Bağış kararı alırken zorlanmadıklarını dile getiren Coşkun, "Haberlerde sürekli organ nakil haberlerini izlerdik. Bağışlanan organların başkalarını mutlu ettiğini görüyorduk. Benim herkesten dileğim imkanı olan organlarını bağışlasın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler