Organı umut oldu...

Kahramanmaraş'ta beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki kadının karaciğeri, bir hastaya nakledilmek üzere Antalya'ya gönderildi.Necip Fazıl Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 69 yaşındaki Z.T'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından has

Organı umut oldu...

Kahramanmaraş'ta beyin ölümü gerçekleşen 69 yaşındaki kadının karaciğeri, bir hastaya nakledilmek üzere Antalya'ya gönderildi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 69 yaşındaki Z.T'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastanenin organ nakilleri koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, aileyle görüşüp organların bağışlanmasını sağladı.

Necip Fazıl Hastanesi'nde yapılan ameliyatla alınan Z.T'nin karaciğeri, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uçak ambulansla Antalya'ya gönderildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ertal Bülbüloğlu, organ bağışında bulunan ailenin hayat kurtardığını söyledi.

Bülbüloğlu, "Beyin kanaması geçiren Z.T. isimli bayan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatla karaciğeri çıkardık. Hastanın karaciğeri Antalya'daki acil bir hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Antalya'ya gönderildi" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın nakillerdeki organizasyonu çok iyi yaptığını ifade eden Bülbüloğlu, Türkiye'nin son yıllarda organ bağışında büyük bir gelişim içinde olduğunu, bunda da bakanlığın büyük fonksiyonunun bulunduğunu kaydetti.

Ülkede organ bekleyen birçok hasta bulunduğunu anımsatan Bülbüloğlu, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları organlarını bağışlayarak gerçekten kahramanlık yapıyorlar. Organ bağışında bulunarak bir insana hayat olan ve organ bağışında bulunan insanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler