Ordulu bakın neden boşanıyor?

Ordu’da son yıllarda ekonomik ve sosyal problemler sebebiyle boşanma olayları giderek artıyor.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre Ordu’da son 6 yılda 4 bin 743 çiftin boşandı. İstatistiklere göre, 2009 yılında 736 çiftin boşandığı Ordu’da bu

Ordulu bakın neden boşanıyor?

Ordu’da son yıllarda ekonomik ve sosyal problemler sebebiyle boşanma olayları giderek artıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre Ordu’da son 6 yılda 4 bin 743 çiftin boşandı. İstatistiklere göre, 2009 yılında 736 çiftin boşandığı Ordu’da bu rakam 2010 yılında 701, 2011 yılında 781, 2012 yılında 860, 2013 yılında 847 ve 2014 yılında 818 olarak gerçekleşti. 2014 yılında meydana gelen 818 boşanmanın nedenlerine bakıldığında, boşanmaların 804’ü şiddetli geçimsizlikten, 7’si terkten, 2’si zinadan gerçekleşti.

"GEÇİMSİZLİK BOŞANMALARI TETİKLİYOR"

Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt, boşanma davalarının temelinin ekonomik sebeplere dayandığını söyledi. Eşler arasındaki sadakat yükümlülüğüne aykırı davranışın artması, aile içi şiddetin de boşanmalara neden olduğu da kaydeden Avukat Kurt, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi boşanma davalarının artmasının sebebi ekonomik sebepler olarak başta geliyor. İşsiz olan, geliri olmayan, ekonomik sıkıntı yaşayan eşler arasında sorunlar, tartışmalar, kavgalar oluyor. Geçimsizlik boşanmaları tetikliyor. İhtiyaçların, tüketimin her geçen gün artması, kredi kartı borçları ödemelerinin çoğalması, bunun daha sonra önü alınamaz sebebiyete ulaşması aile içi şiddete yol açıyor. Boşanmada bir diğer hususta maalesef toplumda eşlerin birbirine sadakat yükümlülüğü var, buna aykırı davranışın son dönemde artmış olması. Toplum baskısını bireylerin eskiye göre dikkate almaması. Ayrıca kentin en önemli gelir kaynağı fındık. Fındığın olmadığı dönemlerde de adliyede adli vaka, icra dosyaları artıyor. Bu davalar aile içi sorunlara sebep olmakla birlikte boşanma davalarının artmasına da neden oluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler