Ordu'da "Mezgeldek" heyecanı

Türkiye’de en son 2002 yılında Tuz Gölü’nde görülen, halen 20 çift bulunduğu düşünülen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altında olan 'mezgeldek’ kuşu ilk defa canlı olarak Ordu’da görüldü.    Ordu’nun Perşembe ilçesi Medreseönü Mahallesi'nde vatanda

Ordu'da "Mezgeldek" heyecanı
Türkiye’de en son 2002 yılında Tuz Gölü’nde görülen, halen 20 çift bulunduğu düşünülen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altında olan 'mezgeldek’ kuşu ilk defa canlı olarak Ordu’da görüldü. 
 
Ordu’nun Perşembe ilçesi Medreseönü Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan mezdelek kuşu, Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün anlaşmalı veteriner kliniğinde tedavi edildi. Tedaviyi gerçekleştiren Veteriner Hekim Eren Yeşilkaş, “Mezdelek kuşu bize yaralı olarak getirildi. Üzerinde saçma izleri vardı ve kanadı kırıktı. Burada tedavisini gerçekleştirdikten sonra Samsun-Bafra Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi. Halen tedavi süreci orada devam ediyor” dedi.
 
Toygiller familyasından ve Latince ismi tetrax tetrax olan mezdelek kuşu, dünyada 1. derecede koruma altında olan ve 40 yıldır canlı yakalanamayan kuş türü olarak biliniyor. Türkiye’de mezdelek kuşunu avlayanlara 4 bin 500 lira para ve 1 yıl 8 ay hapis cezası veriliyor.
 
20160109aw627349_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam