Ordu'da beyaz baston yürüyüşü

Ordu'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında, beyaz bastonun görme engellilerin bağımsızlık ve güvenliklerinin sembolü olduğuna ilişkin farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapıldı.Altınordu ilçesi Sırrıpaşa Caddesi'nde toplanan

Ordu'da beyaz baston yürüyüşü

Ordu'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında, beyaz bastonun görme engellilerin bağımsızlık ve güvenliklerinin sembolü olduğuna ilişkin farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapıldı.

Altınordu ilçesi Sırrıpaşa Caddesi'nde toplanan görme engelliler, taşıdıkları dövizlerle Şarkiye Mahallesi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz, hafta dolayısıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Görme engellilerin günlük yaşantıları sırasında birçok zorluklarla karşılaşabileceğini ifade eden Yavuz, "Yaptığımız yürüyüşte farkındalığı ortaya koymak istedik. Bu yürüyüşte engellilerin sorunlarına dikkati çekmek, çözüm noktasında da paylaşımda bulunmayı amaçladık" dedi.

Beyaz bastonun, görme engellilerin toplumsal yaşama katılmasının vazgeçilmez bir aracı ve simgesi olduğunu vurgulayan Yavuz, herkesin kendilerine destek olmasını ve engellerini kaldırmak adına bir şeyler yapmasını istedi.

Yürüyüşe katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da görme engellilerin özellikle sokakta daha rahat yürüyüş gerçekleştirmeleri adına, kaldırımları yeniden gözden geçireceklerini, yenileme çalışmalarında ise mutlaka görme engellileri düşünerek hareket edeceklerini söyledi.

Tekintaş, her konuda görme engellilerin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler