Ön yargılar kırılacak şoför esnafi kazanacak

Trabzon’da 15 bine yakın şoför esnafını yakından ilgilendiren “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi” tamamlandığında kazanan şoför esnafı ve vatandaş olacak!   AMAÇ DAHA KALİTELİ HİZMET VERMEK   Trabzon’un ulaşımında büy

Ön yargılar kırılacak şoför esnafi kazanacak
Trabzon’da 15 bine yakın şoför esnafını yakından ilgilendiren “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi” tamamlandığında kazanan şoför esnafı ve vatandaş olacak!
 
AMAÇ DAHA KALİTELİ HİZMET VERMEK
 
Trabzon’un ulaşımında büyük rol oynayan otobüs,minibüs,taksi ve diğer ulaşım araçlarını kullanan şoförler için başlatılan “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi” Maçka ve Çaykara’dan start aldı.Kent merkezi ve 18 ilçeyi kapsayan eğitim projesi tamamlandığında şoför esnafı üzerinde oluşan önyargılar aşılacak,daha kaliteli ve daha güvenli hizmet noktasında şoför esnafı kendi eksiklerini tamamlama fırsatı bulacak.
 
esnaf-4.jpg
 
DURAK BAŞKANLARINDAN TAM DESTEK GELDİ
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB) tarafından başlatılan eğitim çalışmasına Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası tam destek veriyor.15 bin şoför esnafının eğitimi amaçlayan projenin en önemli ayağı olan Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş ve durak başkanları da bir araya gelerek “Biz her türlü desteğe ve katkıya hazırız” mesajı verdi.TESOB Başkanı Metin Kara “Trabzon’un aynası olan şoför esnafımız bu projeden mutlak kazançlı çıkacaktır” şeklinde konuştu.
 
PROJE TAMAMLANDIĞINDA NE OLACAK?
 
Sadece şoför esnafının değil vatandaşında lehine olacak eğitim çalışması tamamlandığındaki kazanımlar ise şu şekilde oluşacak. Sürücülerin barış ve düzen içerisinde daha sağlıklı ve güvenli hizmet vermesi sağlanacak.Temel trafik bilgiler yenilenecek, mesleki eğitim ve öğretimde kalite artırılacak. Kayıt dışı istihdam engellenecek, denetimlerin sağlıklı yapılması sağlanacak. Kazalara karşı savunma ve ilk yardım hizmeti verilecek. Yoğun çalışma temposunda öfke ve stresle başa çıkılabileceği aktarılıp bu noktada oluşan kötü izler silinecek. Turizmde yerli ve yabancı turistle diyalogların nasıl olacağı aktarılacak.İyi ve kötü şoför arasında ayrım yapılacak, iyilere ödül kötülere ceza sağlanacak.
 
esnaf-2.jpg
 
EĞİTİMLER NASIL OLACAK NE ZAMAN SONA ERECEK?
 
3 yılda bir tekrarlanması hedeflenen “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi” için kayıtlar başlandı.Bağlı bulunduğu odadan mesleki faaliyet belgesi alan her şoför esnafı bu eğitim projesinden faydalanacak. Durak başkanları eğitimi zorunlu hale getirme noktasında kararlı bir tavır sergiliyor. Eğitimler her grup için 3 gün sürecek ve 4’er saat olmak üzere 12 saatlik eğitim verilecek. Eğitimlerin son gününde eğitimlerde anlatılan konularla ilgili bir sınav yapılacak ve bu sınavda 100 puan üzerinden 70 puan alan ticari taşıt sürücüleri ticari taşıt tanıtım kartı almaya hak kazanacak.Bu kartı olmayanlara ise her denetinde 88 TL ceza uygulanacak.
 
esnaf-1.jpg
 
esnaf-3.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler