Öldürdüğü kadının cenazesine gitti

Osmaniye’nin Sunbas ilçesinde kaybolan ve 10 gün sonra Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karahamzalı Mahallesi Havluklu mevkisinde ormanlık alanda cesedi bulunan Hatice Atıcı’nın katil zanlısının, köylüsü Metin Ç. olduğu ortaya çıktı.Alınan bilgiye göre, 25

Öldürdüğü kadının cenazesine gitti

Osmaniye’nin Sunbas ilçesinde kaybolan ve 10 gün sonra Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karahamzalı Mahallesi Havluklu mevkisinde ormanlık alanda cesedi bulunan Hatice Atıcı’nın katil zanlısının, köylüsü Metin Ç. olduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, 25 Ocak’ta eşi Hatice Atıcı’yı köydeki evde yalnız bırakarak kızı Emine Atıcı ile Kadirli ilçesine doktor kontrolüne giden Cafer Atıcı, akşam damadı Fikret Akçakaya’nın evinde kaldı. Bir gün sonra da köydeki evine döndü. Evine döndüğünde eşini bulamayan Cafer Atıcı komşularını ve akrabaların arayarak eşini sordu. Kimse bir şey bilmeyince çevrede arama yaptılar. Bu arada jandarma ekiplerine haber vererek yardım istediler. Jandarma, ilçe genelinde ve çevresinde araştırmaya başladı. 4 çocuk annesi Hatice Atıcı, jandarma ve ailesi tarafından her yerde aranırken, Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Karahamzalı Mahallesi’nin Havluklu mevkiindeki uçurumun dibinde çobanlar tarafından bir kadın cesedi bulunduğu bilgisi jandarma ekiplerine bildirildi. Yapılan incelemelerde cesedin kayıp Hatice Atıcı’ya ait olduğu ve vücudunda kesici alet darbesi saptandı. Atıcı’nın cesedi daha sonra Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Otopsi ardından yakınları tarafından teslim alınan Hatice Atıcı, Sumbas’ın Gaffarlı köyünde toprağa verildi.

JANDARMA GÜVENLİK KAMERASINDAN YOLA ÇIKARAK OLAYI ÇÖZDÜ

Hatice Atıcı’yı arama çalışmalarının devam ettiği sırada kızı Arzu Atıcı’nın Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek, "Telefonla görünmeyen ’gizli’ numaradan beni arayan kişi ’Annen elimizde’ dedikten sonra telefonu kapattı" diye ifade verdiği belirtildi. Jandarma, bu ifadeden yola çıkarak Adana İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Cinayet ekipleri ve Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 3 gün süren bir çalışma sonucunda cep telefonuna gelen gizli numaradan yola çıkarak o numaranın nereden alındığı tespiti yapıldı. Güvenlik kameralarının inceleyen jandarma ekipleri Metin Ç. üzerine yoğunluğunu artırdı. Dün akşam saatlerinde Osmaniye’nin Sumbas ilçesindeki evlerine eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, öldürülen kadının kızları Arzu Akçakaya ve Emine Atıcı ile damadı Fikret Akçakaya ve köylüleri Metin Ç.’yi gözaltına alarak Jandarma komutanlığına getirdiler. Jandarma komutanlığında yapılan sorguda kimse suçlamayı kabul etmedi.

ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ CENAZESİNE KATILMIŞ

Öldürülen kadının cenazesine katılan vatandaşlar Metin Ç.’nin cenaze sırasında çok durgun, rengi solmuş bir vaziyette olduğunu, telefonla yakınlarını arayarak katil bulundu mu dediğini, bazı vatandaşların ise bu durumdan şüphelenerek jandarmaya bilgiyi verdiği öğrenildi.

Gece geç saatlerde Kozan Adliyesi’ne getirilen Metin Ç., Fikret Akçakaya, Arzu Akçakaya ve Emine Atıcı savcılık soruşturmasında suçlamaları kabul etmedi. Metin Ç.’ye çapraz sorgu sonucunda ve ele geçirilen deliller söylenince suçunu itiraf ederek, “Olay günü Hatice Atıcı’yı ben aracımla götürdüm. Damadı Fikret Akçakaya kayınvalidesini bıçakladı. Kafasını taşla ezip uçurumdan attı” dediği öğrenildi.

Diğer zanlılar Fikret Akçakaya ile eşi ve baldızının olay günü evde oldukları ve evden hiçbir yere ayrılmadıkları yönünde ifade verdikleri ve cumhuriyet savcısının ifadelerinin birbirine yakın olduğu için savcılık sorgusu sonrası tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen Metin Ç. tutuklanarak Kozan M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Metin Ç.’nin kadını niçin öldürdüğü sırrını korurken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam