Oksijen tüpüyle oy kullandı!

Mersin'de sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Merkez Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerinde bulunan Gazipaşa İlkokulu'na solunum sıkıntısı çekmesine rağmen oksijen tüpüyle gelen Cengiz Kıyga (77), vatandaşlı

Oksijen tüpüyle oy kullandı!

Mersin'de sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Merkez Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerinde bulunan Gazipaşa İlkokulu'na solunum sıkıntısı çekmesine rağmen oksijen tüpüyle gelen Cengiz Kıyga (77), vatandaşlık görevini yaparak oyunu kullandı.

Çocuklarının yardımıyla okula getirilen Kıyga, her seçimde oy kullandığını belirterek, "Ülkemin selameti için, daha güzel yarınlar için oyumu kullandım. Türkiye için hayırlısı olur umarım" dedi. Kıyga, oyunu kullandıktan sonra yine çocuklarının yardımıyla evine döndü.

OYUNU KULLANDI, ÇOCUKLARI İÇİN SİMİT SATMAYA DEVAM ETTİ

Aynı okulda oy kullananlar arasında engelli simit satıcısı Yıldız Ceyhan da vardı. Ceyhan, iki çocuk okuttuğunu ifade ederek, onların geleceği için bu işi yapmak zorunda olduğunu söyledi.

2 yaşında geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ceylan, "Oyumu kullandım. Şu anda burada simit satıyorum. İki çocuk okutuyorum. Onların geleceği için bu işi yapmak zorundayım. Yapılan seçim umarım ülkemiz için hayırlı olur. Beklentim engellilere istihdam alanının sağlanması. İş imkanının oluşturulması. Umarım hepimiz için hayırlısı olur" dedi. Yıldız Ceyhan, oyunu kullandıktan sonra okul önünde simit satmaya devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam