Öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor

 Rize'de başlatılan "Yüzen Okullar Projesi" kapsamında 246'sı kız 572 ilkokul öğrencisine yüzme eğitimi veriliyor. Valilik, İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüklerince yürütülen proje kapsamında, yüzme öğrenen çocuklar ve ailelerinin ka

Öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor

 Rize'de başlatılan "Yüzen Okullar Projesi" kapsamında 246'sı kız 572 ilkokul öğrencisine yüzme eğitimi veriliyor.

Valilik, İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüklerince yürütülen proje kapsamında, yüzme öğrenen çocuklar ve ailelerinin katılımıyla Olimpik Yüzme Havuzu'nda program düzenlendi.

Vali Ersin Yazıcı, buradaki konuşmasında, tüm çocukların spor yapması gerektiğini söyledi.

Deniz kenarındaki bir kente "dünya çapında yüzücülerin yakışacağını" ifade eden Yazıcı, "Bu işi çok seven ve bu işte çok başarılı olabilecek yüzücülerimiz çıkacak. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır" diye konuştu.

aa_picture_20151119_6843083_web.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise Yüzen Okullar Projesi'nin çok güzel bir adım olduğunu belirtti.

Yüzmeyi bilmenin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Bak, şunları kaydetti:

"Kentimiz olimpiyat şampiyonlarıyla meşhur. Neden denizcilerin şehri Rize'mizden şampiyonlar çıkmasın. Spora yapılan yatırımın önemini biliyoruz. Yazın bizi üzen pek çok haber alıyoruz. Denize giren çocuklarımızın boğulması, bizi üzen bir olay. Burada çocuklarımız yüzmeyi öğrenerek, denizle ve suyla mücadele etmesini öğrenecek. Bu da ülkemiz için büyük kazanç."

İlkokullardan 246'sı kız 572 öğrenciye yüzme eğitimi verilen proje kapsamında düzenlenen programa, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik de katıldı.

aa_picture_20151119_6843087_web.jpg

aa_picture_20151119_6843089_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler