Öğrenciler Sordu, Akademisyenler Cevapladı

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından başlatılan öğrenci söyleşilerinde üniversiteliler ile öğretim elamanları biraya geliyor. Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) "Öğrenci Söyleşileri" programının

Öğrenciler Sordu, Akademisyenler Cevapladı

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından başlatılan öğrenci söyleşilerinde üniversiteliler ile öğretim elamanları biraya geliyor.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) "Öğrenci Söyleşileri" programının birincisi iktisat bölümü öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdi. Her hafta farklı bölümün öğrencilerinin katılacağı etkinlikte öğrenciler Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan başta olmak üzere İİBF Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır ve öğretim elemanlarıyla buluşuyor. Gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektör Kaplan, öğrencilerle iç içe olmayı önemsediklerini kaydederek, zamanı iyi kullanmaları konusunda önerilerde bulundu.

Rektör Kaplan konuşmasında, "Öğrencilik günleri zamanın en iyi değerlendirilmesi gereken zamanlar. Çok okuyacağımız, çok bilgi sahibi olacağımız, hocalarımızın bilgilerinden, tecrübelerinden yararlanmamız gereken en önemli dönemlerdir. Zamanı verimli kullanan çok iyi öğrenciler olmak zorundayız. Üniversite dönemini en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu noktada öğrencilerimiz yurt dışında eğitim olanakları başta olmak üzere her fırsatı değerlendirmelidir" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZLE YAKIN İLETİŞİM İÇİNDEYİZ"

Dekan Kıngır ise, söyleşilerle öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu dile getirerek, "Fakültemizde 2 bin 257 öğrencimiz öğrenim görüyor. Üniversitemizdeki fakülteler arasında en kalabalık fakülteyiz ve bin 78 mezunumuz var. Fakültenizin dekanı ile üniversitenizin rektörü ve öğretim elemanlarımızla iletişim kurma fırsatı anlamında daha büyük ve daha eski üniversitelere göre avantajlı olduğunuzu düşünüyorum. Bunun yanında hemen her üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olduğu düşünülürse istihdam konusunda yoğun bir rekabet olduğunu da ortada. Bilgilerimizi bilişim teknolojileri ve iyi bir yabancı dil ile birleştirdiğinizde donanımlı bir kişi olarak istihdam konusunda rekabet edebilecek niteliğe sahip olacaksınız" diye konuştu.

"MEZUNLARIMIZ FARKLI KADEMELERDE İSTİHDAM EDİLİYOR"

Öğrencileri mezun olduktan sonra da takip ettiklerini belirten Kıngır, "Bir ülkenin milli güçlerinden en önemlilerinden birinin iktisat olduğu bilinciyle öğrencilerimiz yetişiyor ve mezun oluyor. Mezun olan öğrencilerimiz çeşitli kurum ve kuruluşlarda farklı kademelerde işler buldular. Mezun olan öğrencilerimize ulaştığımızda, onlar hakkında edindiğimiz bilgiler bizi, hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına çok sevindiriyor. Fiziksel koşullarda her türlü teknolojiden yararlanarak analitik düşünme, strateji belirleme, sorun çözme ve doğru kararlar alma becerileri gelişmiş mezunlar yetiştirmek ve ülkemizin ekonomik kalkınma çabalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

"İKTİSAT PARA KAZANMAK DEĞİL, REFAHA ULAŞMAKTIR"

İktisat Bölümü Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan da İktisat Bölümü hakkında bilgiler vererek, " Yeni bir fakülte olmamıza rağmen öğretim elemanlarımızla kaliteli bir eğitim verme gayreti içerisindeyiz. Bilginin ulaşılabilirliğinin kolaylaşmasıyla öğrencilerimize kendilerini sadece üniversiteyle sınırlamaması gerektiğini söylüyoruz. Dünyadaki ciddi rekabetle başa çıkabilmek için öğrencilerimizin gerekli donanıma erişmeleri konusunda yardımcı oluyoruz. İktisadın insanlara para kazanmayı değil, onları refaha ulaştırdıklarını öğreterek kendilerine, ailelerine ve ülkelerine faydalı bireyler olmasını belirtiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İİBF Dekanı Kıngır, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr.ç Hande Küçükönder ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Arslan ile Bölüm Başkanı Ceyhan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Etkinlik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Umutcan Güre ve Gökçe Başdemir tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından son buldu.

Öğrenciler Sordu, Akademisyenler Cevapladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam