Of'ta 1,8 milyarlık hide desteği

Of Kaymakamlığı ile Of Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Oflu yatırımcılar Tarımsal ve Kırsal Kalkınma hibe destekleri konusunda bilgilendirildi. Of Kaymakamlığı ile Of Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Tarım ve K

Of'ta 1,8 milyarlık hide desteği

Of Kaymakamlığı ile Of Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Oflu yatırımcılar Tarımsal ve Kırsal Kalkınma hibe destekleri konusunda bilgilendirildi.

Of Kaymakamlığı ile Of Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile düzenlenen hibe destek fonları bilgilendirme toplantısı Of Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Oda Başkanı Erdal Saral’ın selamlama konuşmasıyla başlayan toplantıda Of Kaymakamı Eren Arslan da bir selamlama konuşması yaptı.

TKDK’nın hibe destek programlarını yakından takip ettiğini ifade eden Kaymakam Arslan; “Kırsal bölgelerimize sağlanan hibe destekler gerçekten çok önemli. Siz değerli yatırımcılarımızın da bu projelerden yararlanması önemli. O nedenle bu toplantıyı düzenleyen Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Başkanımız Erdal beye teşekkür ediyorum” dedi.

of-tso-tkdk-hib-tanitim-toplanti-(1)-001.jpg

Toplantıda katılımcılara bilgiler veren TKDK Trabzon İl Koordinatörü Uzman Şansal Aydoğdu; “Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz tarafından 2014-2020 IPARD Programı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Bu projelerden 18 ila 65 yaş arasındaki her vatandaşımız, her yatırımcımız yararlanabilir. Mevcut işletmeler veya yeni işletme kurmak isteyenler yararlanabiliyor. En yüzde 50, en fazla yüzde 70 oranında hibe destek sağlanıyor” dedi.

of-tso-tkdk-hib-tanitim-toplanti-(2)-001.jpg

Danışman firmalarla yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini ifade eden Aydoğdu; “Turizm tesislerinden, et ve süt ürünlerine, kanatlı hayvandan balıkçılığa, Arıcılıktan yenilenebilir enerji alanlarına kadar çok sayıda alanda hibe desteğimiz var. Bu fonlar yıllarca ülkemizce desteklendi, fonlara paylar aktarıldı ancak yeterince finansman almadık. 2008 yılında TKDK’nın kurulmasıyla bu projelerden destek almaya başladık. Of’ta yaklaşık 3,5 milyarlık yatırıma 1,8 milyar lira hibe destek sağladık. Amacımız bu rakamları daha yukarılara taşımak ve yatırımcılarımıza destek sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Koordinatör Aydoğdu programın son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

of-tso-tkdk-hib-tanitim-toplanti-(3)-001.jpg

of-tso-tkdk-hib-tanitim-toplanti-(5)-001.jpg

of-tso-tkdk-hib-tanitim-toplanti-(6)-001.jpg

of-tso-tkdk-hib-tanitim-toplanti-(8)-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam