Off-road tutkunları kar festivalinde buluştu

Giresun'da 3. Kar Festivali ve Off Road Oyunları düzenlendi. 

Off-road tutkunları kar festivalinde buluştu

Giresun’un Dereli ilçesinin Yavuzkemal beldesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda bugün 3. Kar Festivali ve Off Road Oyunları düzenlendi. 


Kış turizminin geliştirilmesi ve yaylaların tanıtımı amacıyla düzenlenen Kulakkaya Yaylası’ndaki 3. Kar Festivali ve Off Road Oyunları'nda renkli görüntüler oluşurken, YGS sınavına rağmen binlerce vatandaş festivale katıldı. Festivalde karlı ve çamurlu parkurda off Road gösterileri izleyenleri heyecanlandırırken, vatandaşlar kızaklarla ve naylonlarla kaymanın zevkini yaşadı. Soğuk havada üşüyenler ise kemençe eşliğinde kar üzerinde horon oynayarak ısındı. Katılımcılara yöresel yiyecekler ikram edildi. 

Festivalin amacının Karadeniz yaylalarında turizmin 12 aya yayılması olduğunu belirten Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, “Kulakkaya Yaylası Karadeniz'in incisi, saklı cenneti, bu yaylamız yaz turizmi açısında oldukça hareketli. Artık turizmin sadece yazın değil, kışında yapılmasını, kış turizminin de hareketli olmasını istediğimizden bu festivale önem ve ağırlık veriyoruz. Biz turizmin çeşitlendirilmesini ve 12 aya yayılmasını arzu ediyoruz” dedi.

Kulakkaya Kar Festivali'nin bu yıl 10 bin kişiyi ağırladığını ifade eden Giresun Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner ise "Bu aylarda çoğu yerde bahar etkinlilikleri başlarken biz Karadeniz yaylalarında kar festivali düzenliyoruz. Bin 600 rakımdayız ve Mart ayının ortasına gelmemize rağmen burada hala kar var" şeklinde konuştu.

Off-road tutkunları kar festivalinde buluştu

Off-road tutkunları kar festivalinde buluştu

Off-road tutkunları kar festivalinde buluştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler