O köy karantinaya alındı! İşte nedeni!

Bolu’nun Büyükberk köyüne gece inen tilkinin kuduz olduğu tespit edilince köy karantinaya alındı. Vatandaşlar hayvanlarını ahırlara kilitledi.Olay, geçen hafta Büyükberk köyünde yaşandı. Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki köye gece saatlerinde tilki indi. Me

O köy karantinaya alındı! İşte nedeni!

Bolu’nun Büyükberk köyüne gece inen tilkinin kuduz olduğu tespit edilince köy karantinaya alındı. Vatandaşlar hayvanlarını ahırlara kilitledi.

Olay, geçen hafta Büyükberk köyünde yaşandı. Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki köye gece saatlerinde tilki indi. Mehmet Alınca isimli vatandaşın bahçesine giren tilki daha sonra kalorifer dairesine girdi. Ev halkı ellerine aldıkları kürek ve sopalarla tilkiyi dışarı çıkardı. Önce vatandaşlara saldırmaya çalışan tilki daha sonra evin önünde yığılıp kaldı. Yetkililere haber verilmesinden sonra köye İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ekip geldi. Tilki hastalıklı olup olmadığının tespit için Ankara’ya götürüldü. Raporlarda tilkinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Büyükberk köyü 6 ay karantinaya alındı.

Olay gecesini anlatan köy sakinlerinden Gülsüm Mutlu, şöyle konuştu: “Ankara’dan yeni gelmiştim. Beyim geldi ‘bir tilki kalorifer kazanının oraya girdi’ dedi. Ben ‘inelim çıkaralım’ dedim. Bir de dışarı çıkardık. Tilki sağa sola saldırmaya başladı. Bir süre yattıktan sonra geri kalkıp yeniden saldırmaya başladı. Biz de derenin kenarına kadar götürüp attık. Orada ölmüş. Haber verdik yetkililer geldi. Kuduz olduğu anlaşılmış. Hayvanların dışarıya çıkarılması yasaklandı.”

Kuduz nedeniyle köyde büyükbaş hayvanların dışarıya çıkarılması yasaklanırken, köyün her yerine uyarı afişleri asıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler