O fabrikada greve devam!

Türkiye’nin otomotiv devi Oyak Renault’ta çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle üretimi durdurdukları eylem 11'inci gününe girerken dün gece taraflar arasında 6 saat süren toplantıdan da sonuç çıkmadı.GÖRÜŞME 00:04DE BİTTİOYAK Renault'ta ücretlerinin i

O fabrikada greve devam!

Türkiye’nin otomotiv devi Oyak Renault’ta çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle üretimi durdurdukları eylem 11'inci gününe girerken dün gece taraflar arasında 6 saat süren toplantıdan da sonuç çıkmadı.

GÖRÜŞME 00:04DE BİTTİ

OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem 11'inci gününe girdi. Fabrika içinde ve dışında beklemeye devam eden işçiler adına işçi temsilcileri avukatlar ile fabrika yöneticileri yine masaya oturdu. Dün saat 22.00'de başlayan ve bu sabaha karşı saat 04.00'te sona eren görüşme ardından yine uzlaşmaya varılamadı. 

AVUKAT BAYKAL AÇIKLADI

İşçiler adına açıklama yapan Avukat Deniz Baykal, görüşmenin detaylarını açıklamanın doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Görüşmeler devam ediyor. Ancak görüşmelerden şu an için olumlu bir sonuç çıkmadı. İki taraf da çözüm için iyi niyetli olduğunu ortaya koydu. İşverenin ve işçi arkadaşların kendine göre birtakım düşünceleri ve çekinceleri var. Görüşmeler bugün saat 11.00'de devam edecek. Bu iş artık bir şekilde sonuçlanacak diye tahmin ediyorum."

SORUN SAAT ÜCRETLERİ

Avukatlar ve fabrika yönetimiyle yapılan toplantıya katılan işçi temsilcisi Ekrem Salım, toplantıya ara verildiği sırada dışarıda bekleyenlerin yanına gelerek, "İşveren bize 1000  lira avans, 480 lira banka promosyonunu ve yıl sonu 600 lira para vermeyi teklif etti. Şu anda bizim elimizde bu 3 madde var. Saat ücretlerine yansıtılacak miktar hakkında kesin bir rakam vermediler, bir ay süre istediler. Bir ay süre içerisinde analiz yapacaklarını söylediler" dedi.

Aylık ücretlerde kademeli iyileştirme ve saat ücretlerinin artırılması konusunda somut bir açıklamanın olmadığını belirten Ekrem Salım, "Karar hepimizin. Bu sürece 'tamam' ya da 'devam' diyeceğiz' derken işçiler de bu maddeleri kabul etmediklerini belirterek eyleme devam edeceklerini söyledi.

Bursa'da, iş bırakma eylemlerine katılan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ ile yan sanayi kuruluşlarından Coşkunöz, Mako ve Ototrim işçileri, firma yönetimleriyle anlaşmaların sağlanması ardından işbaşı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler