Noktalı virgül dövmesi ne anlama geliyor

Bütün dövmelerin, o dövmeyi yaptırmayı seçen insanlarla aralarında bir çeşit bağı olur. Sembolik bir anlam ya da sevdikleri bir görüntü olsun, bu herkes için farklı bir anlamı olan kişisel bir seçimdir. Noktalı virgül dövmesi ise, Amy Bluel sayesinde evre

Noktalı virgül dövmesi ne anlama geliyor

Bütün dövmelerin, o dövmeyi yaptırmayı seçen insanlarla aralarında bir çeşit bağı olur. Sembolik bir anlam ya da sevdikleri bir görüntü olsun, bu herkes için farklı bir anlamı olan kişisel bir seçimdir. Noktalı virgül dövmesi ise, Amy Bluel sayesinde evrensel bir anlam kazandı.

Üzücü bir şekilde babası intihar ettikten sonra, Bluel hem babasının anısı hem de akıl sağlığı sorunları konusunda farkındalık yaratmak için bir şeyler yapmak istedi. "Noktalı Virgül Projesi"ni başlatarak ikisini de başardı. Bu organizasyon ve hareket, depresyon, intihar, bağımlılık ve kendine zarar verme ile mücadele eden insanlara umutla sevgi vermek için kuruldu. Kuruluş, insanları kendi güçlerini hatırlatması için vücutlarına noktalı virgül dövmesi yaptırmaları için teşvik ediyor.

"Yazar sensin ve cümle de senin hayatın"

Noktalı virgül noktalamanın önemli bir parçası ve mücadele veren insanlar için mükemmel bir sembol. Amy'nin dediği gibi; "Noktalı virgül, yazar bir cümleyi bitirebilecekken bitirmemeyi seçtiği zaman kullanılır. Yazar sensin ve cümle de senin hayatın."

14369601070.52718000.jpg

Birçok insan, kendi cümlelerinin ve öykülerinin henüz bitmediğini hatırlamak için vücutlarını noktalı virgülle işaretlemeyi seçti. Hala buradalar ve işleri daha iyiye götürmek için hala vakitleri var. Fikrin özü, geçmiş mücadele ve zorluklara rağmen bulunduğunuz noktada durmanız gerekmediğinden çıkıyor. Devam ederek cümle, yeni bir başlangıç ve son elde ediyor.

Noktalı Virgül Projesi, insanları hikayelerini birbirleri ile paylaşmaları ve zorluklara rağmen devam etmeleri için birbirlerine ilham olmaları için teşvik ediyor. Birçok insan bu sembolü yalnız olmadıklarını ve bulundukları yerin son olmadığını hatırlatması için kalıcı olarak taşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler