Nadir bulunur dendi, bulmayan kalmadı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir vatandaş bahçesinde Gergedan böceği buldu.Beypazarı Uruş Mahallesi’nde Faruk Işık isimli vatandaş son günlerin aranan ve popüler böceğini bahçesinde görünce şaşırdı.Türkiye’nin değişik illerinde ortaya çıkan ve dünyanın

Nadir bulunur dendi, bulmayan kalmadı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir vatandaş bahçesinde Gergedan böceği buldu.

Beypazarı Uruş Mahallesi’nde Faruk Işık isimli vatandaş son günlerin aranan ve popüler böceğini bahçesinde görünce şaşırdı.

Türkiye’nin değişik illerinde ortaya çıkan ve dünyanın en güçlü böceği olarak değerlendiren gergedan böceği Beypazarı Uruş Mahallesi’nde, bahçesi ile ilgilenen Faruk Işık tarafından bulundu. Işık bu böceği daha önce haberlerde gördüğünü belirterek, "Doğayı koruyalım, köylerimize sahip çıkalım ve yöremizde ender görülen birçok hayvan hakkında bilinçli olalım. Nesli tükenmekte olan bir hayvanmış, bende yeniden bahçeme salacağım" dedi.

Gergedan böceğinin toplanmasının izne tabi olduğu, biyoçeşitliliğe zarar vermemek için bu böceklerin toplanmaması gerektiği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam