Mutlu evliliğin sırrı: Saygı

Aile Danışmanı Bayram Şimşek, mutlu bir evliliğin olmazsa olmazının ‘karşılıklı saygı’ olduğunu söyledi.Yaz aylarında artan evliliklerin yanı sıra halen evli olan ve evliliklerinde mutsuz olan çiftlerin boşanma talepleri arttı. Anlaşmazlıkların yaşanabilm

Mutlu evliliğin sırrı: Saygı

Aile Danışmanı Bayram Şimşek, mutlu bir evliliğin olmazsa olmazının ‘karşılıklı saygı’ olduğunu söyledi.

Yaz aylarında artan evliliklerin yanı sıra halen evli olan ve evliliklerinde mutsuz olan çiftlerin boşanma talepleri arttı. Anlaşmazlıkların yaşanabilmesinin normal bir durum olduğunu savunan Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği Başkanı Bayram Şimşek, eşler arası anlaşmazlığın çözümü noktasında eşlerin birbirlerine olan tavrının çok önemli olduğunu ifade etti.

“GÜVEN KONUSU ABARTILMAMALIDIR”

Mutlu bir evlilik için evli çiftlere bir takım önerilerde bulunan Şimşek, şunları söyledi:

“Başarılı evliliklerin çoğunda eşlerin ’birbirlerinin cebinde’ yaşamadığını görebiliriz. Bu yüzden eşlerin birbirlerine karşı özgürlük alanı tanımaları gerekmektedir.” Akıllı eşlerin birbirlerine karşı asla güven konusunu abartmadıklarını kaydeden Şimşek, “Akıllı eşler, birbirlerini başkaları tarafından arzu edilebilecek kişiler olarak görmeli, güveni de abartmamalıdır” şeklinde konuştu.

“EŞİNİZE EMİRLER YAĞDIRMAYIN”

Mutlu evliliklerin anlaşma ve uzlaşma yeteneğine dayandığını belirten Şimşek, eşlerin katı rollerden ve emirler yağdırmaktan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Başarılı evliliklerde akıl okumanın hiçbir önemi olmadığına dikkat çeken Şimşek, şöyle konuştu: “Karşındakinin ne hissettiğini ya da ne düşündüğünü öğrenmeye çalışmayın. Onun adına karar vermek gibi hatalara düşmeyin. Hele düşüncelerinizi benimsetme ve karşınızdakini istediğiniz biri gibi yapmaya çalışmak, karşılıklı olarak sorunlar oluşturabileceği gibi bu durum mutsuzlukların başlangıç temelini atabilir.”

“EŞİNİZLE BENZER YÖNLERİNİZ OLMASI ÖNEMLİ”

“Ekonomik, dinsel, cinsel, eğitsel ve boş zamanları değerlendirme aktivitelerinde uzlaşma önemlidir” diyen Şimşek, “Ortak ilgilerin yokluğunda gerginlik oluşur ve ardından düzensizlik gelir. Eşlerin ilgi alanları ve paydaşları ne kadar benzerse üzerinde anlaşabilecekleri hedefler de o kadar çok olur” ifadelerini kullandı.

“SAYGI, OLMAZSA OLMAZDIR”

Akıllı eşlerin birbirlerine karşı her ne olursa olsun ‘saygı’ unsurunu ön planda tutmaktan vazgeçmediğinin altını çizen Şimşek, “Evlilik; sevgi, hoşgörü ve saygı ile yürütülürse mutluluğun başlıca kaynaklarındandır. Çünkü evli çiftler; yalnızca; sadakat, samimiyet ve saygı olursa mutlu bir birliktelik ve sağlıklı yaşam sürebilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler