Muş’ta Sigarayla Mücadele Çalışması

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Tekin Güler, kapalı alanlarda sigara içilmemesi için sürdürülen kontrollerin devam ettiğini belirterek, yasağın en iyi şekilde işlemesi için "Alo 184" hattının 24 saat ihbar aldığını söyl

Muş’ta Sigarayla Mücadele Çalışması

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Tekin Güler, kapalı alanlarda sigara içilmemesi için sürdürülen kontrollerin devam ettiğini belirterek, yasağın en iyi şekilde işlemesi için "Alo 184" hattının 24 saat ihbar aldığını söyledi.

Muş'ta, 5727 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Kanunu kapsamında kapalı alanlarda sigara kullanımının engellenmesi için sürdürülen çalışmaların aralıksız devam ettiği kaydedildi. Muş Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Tekin Güler, sürdürülen çalışmalar kapsamında il genelinde 12 iş yeri sahibine bin 187'şer lira, yasağa uymayan 20 kişiye de 100'er lira para cazsı kesildiğini belirterek, kontrollerin aralıksız devam ettiğini söyledi. Kapalı alanlarda sigara tüketiminin ve sigara kullanımının önüne geçmek için sürekli olarak ekiplerin kontrollerini gerçekleştirdiğini belirten Güler, "Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sigaraya karşı açtığımız savaş devam etmektedir. Sigara kullanımının önüne geçmek için sürekli eğitimler, bilgilendirmeler ve uyarılar yapmanın yanında oluşturduğumuz ekiplerimiz kapalı alanlarda sigara kullanımının önüne geçilmesi içinde çalışmalar sürdürülmektedir. Biz sadece sigaranın kapalı alanlarda içilmesini engellemenin dışında sigara kullanımının önüne geçmek içinde çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz" dedi.

Kontrollerin başta kahvehaneler olmak üzere kapalı olan kamu ve özel alanlarda sigara kullanımına karşı sürekli olarak kontroller gerçekleştirildiğini ifade eden Güler, "Vatandaşlarımızdan önce sigara içmemelerini istiyoruz. İçenlerinde başkalarına zarar vermemeleri için kapalı alanlarda sigara içememelerini istiyoruz. Bu konuda yasaya aykırı hareket edenlerin engellenmesi için Alo 184 hattı yirmi dört saat ihbarları kabul ediyor. Vatandaşlarımızın yapacağı ihbarlara ekipler en kısa sürede müdahale ediyor" şeklinde konuştu.

Muş’ta Sigarayla Mücadele Çalışması

Muş’ta Sigarayla Mücadele Çalışması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler