Muş’ta Dünya Gıda Günü Etkinliği Yapıldı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek "Kırsalda Refahın Arttırılması" adlı konferans verdi. Merkeze bağlı Yeşilova Belediyesi Ortaokulu'nda düzenlenen "Dünya Gıda Günü"

Muş’ta Dünya Gıda Günü Etkinliği Yapıldı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyerek "Kırsalda Refahın Arttırılması" adlı konferans verdi.

Merkeze bağlı Yeşilova Belediyesi Ortaokulu'nda düzenlenen "Dünya Gıda Günü" etkinliğine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen, Okul Müdürü Vedat Yılmaz, Gıda ve Yem Şubesi veteriner hekimleri, okul öğretmen ile öğrencileri katıldı. Gıda arzı ve gıda güvenilirliği ile tarımsal kalkınma ve kırsal yoksulluk arasındaki kapsamlı politikaların ve sinerjinin geliştirilmesi, kırsalda yaşayanların sosyal haklarının iyileştirilerek, gelirlerinin ve kapasitelerinin artırılması ele alındığı programın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, 2015 yılı Dünya Gıda Günü ile ilgili bilgiler vererek bu yılki temanın ise "Kırsalda refahın artırılması" olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'de her yıl düzenlenen Dünya Gıda Günü'nün bu seneki teması sosyal koruma ve tarım; kırsal refahın arttırılmasının amaçlandığını ifade eden Gündoğdu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu sene kuruluşunun 70. yılını kutlayan FAO ile beraber kentlerle kırsal alanın gelişmişlik farkının azaltılarak, kırsal toplumun fakirlik tehdidi altında olanlarının iş ve yaşam koşullarının bulunduğu yörede iyileştirilmesi, kırsalda refahın arttırılması için sosyal koruma önlemlerinin gerekliliğinin altını çiziyor" dedi.

Sosyal koruma ile ilgili detaylı bilgiler veren Gündoğdu, "Sosyal güvenlik, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerin dahil olduğu bireylerin ve ailelerin risklere karşı korunmaları için düzenlenmiş ve onların yaşama koşullarını tehdit eden gelir kaybı ve gider artışlarının karşılanması için ihtiyaç duydukları gereksinim ve dayanışmanın, kamu programları aracılığıyla kurumsallaştırılmasıdır. Sosyal Koruma ve Kırsal Refahın Arttırılması; kısaca kentlerle kırsal alanın gelişmişlik farkının azaltılarak, kırsal toplumun fakirlik tehdidi altında olanlarının iş ve yaşam koşullarının bulunduğu yörede iyileştirilmesidir" şeklinde konuştu.

Özellikle bu yılki temanın ruhuna uygun çalışmaların yapılması ve vatandaşların bilgilendirilmesi noktasında üstlerine düşen görevlerin yerine getirilmesine dikkat çeken Gündoğdu, "Geniş anlamda, kırsal kesimde yaşayanların ve tarım çalışanlarının sosyal, kültürel, ekonomik haklarını ve temel yaşam gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen, kırsala yönelik altyapı hizmetleri, iş güvenliği, işsizlik, eğitim, sağlık, ulaşım, emeklilik, kaza, afet gibi sigortaların sağlanması, işsizlik ve fakirlik yardımları, beceri ve mesleki eğitimler, destekler, krediler, hibeler ve gıda sistemlerini de içine alan gereksinim programlarıdır" ifadelerine yer verdi.

Gündoğdu'nun konuşmasından sonra Gıda ve Yem Şubesinde görevli Veteriner Hekim Ulviye Tasalı, bir sunum yaparak öğrencilere örnekler vermesiyle konferans son buldu.

Muş’ta Dünya Gıda Günü Etkinliği Yapıldı

Muş’ta Dünya Gıda Günü Etkinliği Yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam