Muş'daki o dava Trabzon'da görülecek

Muş'un Bulanık ilçesinde geçen yıl iki aile arasında çıkan ve 7 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı 28 sanıklı silahlı kavga davası, güvenlik gerekçesiyle Trabzon'da görülecek.Bulanık ilçesine bağlı  Eskiyol köyü Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarında

Muş'daki o dava Trabzon'da görülecek

Muş'un Bulanık ilçesinde geçen yıl iki aile arasında çıkan ve 7 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı 28 sanıklı silahlı kavga davası, güvenlik gerekçesiyle Trabzon'da görülecek.

Bulanık ilçesine bağlı  Eskiyol köyü Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarında yaşayan Dost ve Kundo aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, Bahattin, kardeşi Nusrettin, Ömür, kardeşi İbrahim ve Yusuf Dost ile Kiyasettin ve Fehim Kundo'nun öldürülmesi, 9 kişinin de yaralanması üzerine başlatılan soruşturmada 28 sanığa, Patnos Cumhuriyet Savcılığınca iki ayrı dava açıldı.

Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen her iki dava daha sonra aralarında hukuki ve fiili bağ bulunduğu gerekçesiyle mahkemece birleştirildi. Yargılama sürecinde esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile nakledilmesini istedi. Bunun üzerine konunun iletildiği Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın kamu güvenliği nedeniyle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini kararlaştırdı.

Bu kararın ardından Patnos Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın kararına uyup "yetkisizlik" kararı vererek, dava dosyasını Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Dosyanın ulaştığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlayacak.

- Olayın geçmişi

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Eskiyol köyü Aşağı ve Yukarı Bayramlı mezralarında yaşayan akraba iki aile arasında, 60 yıldır süren arazi anlaşmazlığı sebebiyle geçen yıl çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, Bahattin, Nusrettin, Barış, İbrahim ve Yakup Dost ile Fehim ve Kiyasettin Kundo hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır 9 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından Kundo ailesinden Zeki, Ali, Sinan, Dağıstan, Şimşit, Hakkı, Çetin, Halit, Remzi, Ergin, Yıldırım, Ömer, Necmettin, Kutbettin, Mehmet Gül, Ali Ziver, Mehmet Reşit, Mehmet, Mustafa ve Aydın ile bu kişiyle aynı ismi taşıyan bir başka sanığın yanı sıra Dost ailesinden Faysal, Fethullah, Talha, Mehmet ile Taşkale ailesinden İskan, Erken ve Abdülcebar'a "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yaralama" suçlarından dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler