Modifiye tutkunlarından "yasak" tepkisi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün modifiyeli araçlar için yayınladığı genelge, araç sahipleri tarafından protesto edildi.Şaşmaz Oto Sanayi sitesinde toplanan modifiyeli araç sahipleri, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından modifiyeli araçlar iç

Modifiye tutkunlarından "yasak" tepkisi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün modifiyeli araçlar için yayınladığı genelge, araç sahipleri tarafından protesto edildi.

Şaşmaz Oto Sanayi sitesinde toplanan modifiyeli araç sahipleri, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından modifiyeli araçlar için yayınlanan genelgeyi protesto etti.

EGM, İl Emniyet Müdürlüklerine gönderdiği özel genelge ile modifiyeli araçlar için harekete geçti. Yayınlanan genelge ile, modifiyeli araçların trafikten çekilmesi, para cezası kesilmesi ve araçlar ile ilgili sık sık kontrollerin yapılması belirtilmişti.

Bu karara tepki göstermek için Şaşmaz Oto Sanayi Sitesinde toplanan yaklaşık 200 kişi modifiyenin bir suç olmadığına dikkat çekti. Grup adına basın açıklaması yapan Murat Özkan, araçları modifiye etmek için takılan bütün parçaların KDV’sinin ödendiği, onaylı olduğu ve bu parçaların satılmasının da yasal olduğunu söyledi. Bu parçaların yasal zeminde gerekli kontroller yapılarak takılmasını istediklerini ifade eden Özkan, modifiye amaçlı araçlara takılan parçaların resmi evraklara işletilmesi konusunda da bir düzenlemenin yapılmasını istedi.

Modifiyeli araç sahibi bir vatandaş ise aracına yaklaşık 10 bin TL’lik modifiye yaptırdığını ancak aracını kullanmak için Ankara’dan Konya’ya gittiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam