Miting patlamasında acı haber!

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralanan ve Diyarbakır Selahattin Eyyübü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşlardan durumu ağır olan 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılama

Miting patlamasında acı haber!
HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralanan ve Diyarbakır Selahattin Eyyübü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşlardan durumu ağır olan 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.
 
MEHDİ EKER: 100'ÜN ÜZERİNDE YARALI VAR
 
Bu arada AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, hayatını kaybedenlerin sayısını 2 olarak açıklayarak "100'ün üzerinde yaralı var" dedi.
 
HAYATINI KAYBEDEN İSİMLER
 
Gelen ilk bilgilere göre patlamada ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınanlardan 16 yaşındaki Ramazan Yıldız ile bir özel hastanede tedavi gören ve üzerinden kimlik çıkmayan 20 yaşlarındaki bir genç yaşamını yitirdi.
 
KAN ANONSLARI YAPILDI
 
Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Barosu sağlık koşulları elverişli olanların en yakın hastaneye giderek kan vermesi çağrısında bulundu. Çok sayıda Diyarbakırlı çağrılara uyarak hastanelere akın etti.
 
OLAY NASIL YAŞANDI?
 
HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda bugün düzenlediği miting devam ederken saat 17.55 sıralarında, platformun karşısında bulunan bir elektrik trafosunun olduğu yerde patlama oldu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan'ın konuşmasının hemen sonrasında meydana gelen patlamada yaralananlar oldu. Patlamayla birlikte alanda büyük panik yaşanırken, patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. Olay yerine gönderilen ambulanslarla yaralılar hastaneye taşındı.
 
DEMİRTAŞ MİTİNGİ İPTAL ETTİ
 
Patlamanın ardından HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile telefonla görüştü. Görüşmede Vali ve Emniyet Müdürü, Demirtaş'a henüz patlamanın neden kaynaklandığının belirlenemediğini bildirip, gerekli incelemenin yapılabilmesi için İstasyon Meydanı'nın boşaltılmasını istedi. Talep üzerine Demirtaş, mitingin yapılmayacağını bildirdi. Bunun üzerine alandakiler de ayrıldı.
 
DEMİR BİLYELER BULUNDU
 
Patlamanın meydanda bulunan trafodan kaynaklandığı anons edilse de ortaya çıkan fotoğraflar bombalı saldırı ihtimalini gündeme getirdi.
 
Patlamanın meydana geldi alana saçılan demir bilyeler dikkat çekti. El yapımı patlayıcılarda sıklıkla kullanılan demir bilye, infilak esnasında mermi gibi çevreye dağılarak şarapnel etkisi yapıyor. Ve daha büyük zaiyata sebep veriyor.
 
TANER YILDIZ: PATLAMA TRAFODAN DEĞİL
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP'nin Diyarbakır mitinginde yaşanan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, "Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan müdahale olmuş." dedi.
 
"HASAR DIŞARIDAN İÇERİYE DOĞRU"
 
Taner Yıldız açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"İlgili arkadaşları olay yerine gönderdim. Arkadaşlarımız yapmış olduğu gözlemlerde, trafo kapısının içeriden dışarıya değil, dışarıdan içeriye olmuş. Kaldı ki oradaki trafo enerjili durumda. Şu anda da enerji var. Dolayısıyla trafo ile alakalı bir patlama görünmüyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam