Mısır'dan Türkiye'ye sürpriz davet

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Süveyş Kanalı projesinin açılışına ilişkilerinin sorunlu olduğu Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerini davet ettiklerini açıkladı.El Ahram gazetesinin haberine göre Şükri açıklamasında, açılışın ulusl

Mısır'dan Türkiye'ye sürpriz davet

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Süveyş Kanalı projesinin açılışına ilişkilerinin sorunlu olduğu Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerini davet ettiklerini açıkladı.

El Ahram gazetesinin haberine göre Şükri açıklamasında, açılışın uluslararası ticaretle ilgili olduğunu ve sadece belli ülkelerin çağırılmasının mantıklı olmayacağını düşündüklerini belirtti.

MISIR'IN EN BÜYÜK PROJESİ

Süveyş Kanalı'nın Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra "orta kesimlerde" 35 kilometrelik

mesafe için de paralel bir kanal açılması planlanmıştı.

Projeyle birlikte daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkânına sahip olacak.

Bu projeyle Süveyş Kanalı'ndan geçecek gemi sayısı ile Mısır'ın kanaldan elde ettiği gelirin yüzde 200'den fazla artacağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam