Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek?

İslam Alemi tarafından Hazreti Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç kandili yarın (03.05.2016) Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece eda edilecek. Bu yıl 8 Nisan’da başlayan ‘3 aylar’ın ilki olan Recep ayının 27. Gec

Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek?

İslam Alemi tarafından Hazreti Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç kandili yarın (03.05.2016) Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece eda edilecek.

Bu yıl 8 Nisan’da başlayan ‘3 aylar’ın ilki olan Recep ayının 27. Gecesine denk gelen Miraç Kandili Müslümanların inancına göre Allah-u Teala’nın daveti üzerine Hazreti Muhammed ‘Burak’ adlı atla vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldi.  
 
Bu gece beş vakit namaz farz kılınırken Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdelendi.
 
mirac-kandili.jpg
 
NASIL İBADET EDİLİR?
 
Bu gecede Yatsı namazının ve Sabah namazının cemaatle kılınmasının çok büyük sevabı var. Namaz borcu olanların en azından bir günün kazasını bu gece kılmasının hem geceyi ihya etme hem de borcunu ödeme anlamında çok iyi olur.
 
Bu gece ayrıca Yatsı namazı sonrasında 12 rek’at ‘Hacet namazı’ kılınabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler