Minikler Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

Nilüfer'de "Dünya Çocuk Hakları Günü" kutlandı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen kutlamada hem çocuk hakları konuşuldu, hem de renkli görüntüler yaşandı. Altınşehir Gençlik Merkezi'nde yapılan programın açılışını Nilüfer Ço

Minikler Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

Nilüfer'de "Dünya Çocuk Hakları Günü" kutlandı.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen kutlamada hem çocuk hakları konuşuldu, hem de renkli görüntüler yaşandı. Altınşehir Gençlik Merkezi'nde yapılan programın açılışını Nilüfer Çocuk Meclisi Başkanı Kayra Smirna Kaymaz yaptı. Çocuklar, karikatür, resim, mektup ve oyun atölyelerine katılarak hünerlerini sergiledi. Oyunlar oynayan ve kukla görüntüleriyle coşan çocuklar, serbest kürsüde hakları ve düşüncelerini de dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Çocuk Hakları Günü'nde çocukların yanındaydı. Çocukların haklarına doğuştan itibaren sahip olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Bu kavram, eğitim, sağlık, yaşama, barınma fiziki, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden tanımlar ve evrenseldir. Biz Nilüfer'de tüm bu hakları sahiplenirken, onu bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz.

Nilüfer'deki çocuklarımızın "katılım hakkı"nı kullanmalarını da sağlıyoruz. Şu anda yaklaşık 50 arkadaşınız, bu şehir için, kendi hakları için Çocuk Meclisi'nde çalışıyor. Bu sayıyı artırmalıyız. Dünyayı geleceğe birlikte taşıyacağız. Sizlerden ödünç aldığımız bugünümüzü, mutlu yarınlar haline getirebilmek çabası içerisindeyiz" dedi.

Gün boyu devam eden programda çocuklar keyifli saatler geçirdi. Nilüfer Kent Konseyi de bu anlamlı günde çocuklara "Her Çocuk Haklarıyla Doğar" isimli çocuk hakları kültür kitabı armağan etti.

Minikler Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

Minikler Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

Minikler Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler