Milyonluk atlara ahır yok!

Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda seyislerin yaşadığı olumsuz koşulları ‘Dörtnala Sefalet’ haberiyle gündeme taşıyan Habertürk, aynı hipodromda bu kez milyonluk safkanların durumunu gözler önüne seriyor.Türkiye’nin farklı illerinden yarış için gelen değerli s

Milyonluk atlara ahır yok!

Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda seyislerin yaşadığı olumsuz koşulları ‘Dörtnala Sefalet’ haberiyle gündeme taşıyan Habertürk, aynı hipodromda bu kez milyonluk safkanların durumunu gözler önüne seriyor.

Türkiye’nin farklı illerinden yarış için gelen değerli safkan atlar, hipodromda ahır verilmediği için bunaltıcı
sıcaklarda sefil oluyor. Milyonluk atlar, arabalarda bekletiliyor veya açık alanlarda tutuluyor.

Diğer şehirlerden gelen safkanların çektikleri yol çilesi üzerine bir de sıcaktan bunalmaları eklenince atların yarışlarda gerçek performanslarını ortaya koyamadıkları gözleniyor.

BAŞIBOŞ KALIYORLAR

Ahır bulamayan atların Lonç’ta (tayların eğitim yeri) tutulduğu öğrenilirken, kaçan bazı safkanlar ahırlar bölgesinde tehlikeli ve başıboş şekilde dolaşıyor.

Büyük yatırımlarla yapılan At Hastaneleri’ne ek olarak ışıklandırılan Kocaeli Hipodromu’nun bu durumu büyük tezat oluşturuyor.

Seyis, antrenör ve at sahipleri sorunlarının bir an çözüme kavuşturulması için TJK Yönetimi’nden ilgi beklediklerini söylediler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler