Milyonlarca sürücü ve yolcuyu ilgilendiriyor

Kazalarda sigortacıların sağlık giderini karşılama sorumluluğu bitti1 Haziran'da başlayacak yeni trafik sigortası uygulaması ile, trafik kazalarında tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılanacağı sigortanın genel şartlarına yazıldı. 2011 yılına kadar tr

Milyonlarca sürücü ve yolcuyu ilgilendiriyor

Kazalarda sigortacıların sağlık giderini karşılama sorumluluğu bitti

1 Haziran'da başlayacak yeni trafik sigortası uygulaması ile, trafik kazalarında tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılanacağı sigortanın genel şartlarına yazıldı. 2011 yılına kadar trafik kazalarında yaralananların tedavi giderleri, trafik sigortası kapsamında sigorta şirketleri tarafından karşılanıyordu.

2011 yılında çıkartılan Torba Yasa ile bu uygulama değişti ve tüm tedavi giderlerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üstlendi, sigorta şirketlerinin bu konudaki sorumluluğu kalktı.

TRAFİK KAZALARINDA SORUMLULUK SGK'NIN

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ve 1 Haziran'da başlayacak yeni trafik sigortası uygulaması bu sorunu da ortadan kaldırdı ve trafik kazalarında tedavi giderlerinin SGK tarafından karşılanacağı resmen sigortanın genel şartlarına yazıldı.

Yayınlanan yönetmelikteki o madde şöyle:

"Kaza nedeniyle mağdur olan kişinin tedavisine başlanmasından itibaren sürekli sakatlık raporu alana kadar tedavi süresince ortaya çıkan protez organ bedelleri de dahil; bakıcı giderleri, tedaviyle ilgili diğer giderler ile kaza nedeniyle çalışma gücünün kısmen veya tamamen azalmasına bağlı giderler, SGK'nın sorumluluğunda olup, sigorta şirketlerinin ve Güvence Hesabının sorumluluğu sona ermiştir."

Madde çok açık şekilde sigorta şirketlerinin sorumluluğunun bittiğini ortaya koyuyor. Ne zaman sigortanın sorumluluğu başlıyor? Tedavi bitip de eğer vatandaş, trafik kazası nedeniyle sakat kalmışsa ya da tedavi sonucu vefat etmişse; o zaman sigortanın sakatlık ve vefat tazminatı devreye giriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler