MHP’ye CHP de tepkili

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ’Milliyetçi Hayır Partisi’ olarak niteleyerek, "Bu hayırlar ne zaman bitecek, tahmin ediyorum o zaman Milliyetçi Hareket Partisi AKP’ye evet diyecek" dedi.CHP Grup Başkan

MHP’ye CHP de tepkili

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ’Milliyetçi Hayır Partisi’ olarak niteleyerek, "Bu hayırlar ne zaman bitecek, tahmin ediyorum o zaman Milliyetçi Hareket Partisi AKP’ye evet diyecek" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Grup Başkan Vekili olarak ilk resmi ziyaretini 4 ay önce Manisa Barosu Başkanlığına seçilen Ali Arslan’a gerçekleştirdi. Özgür Özel’e ziyaretinde CHP İl Başkanı Mustafa Ada ile partililer de eşlik etti. Baro ziyaretinde devam eden Yüksek Askeri Şura ve hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Özel, hükümet kurulamamasını MHP’nin seçimin hemen ardından takındığı tavra bağladı.

Baronun hukukun üstünlüğünü sağlayan bir sivil toplum örgütü olduğuna dikkat çeken Özel, Türkiye’de herkesin adalete ihtiyacı olduğunu söyledi. Ziyarette Yüksek Askeri Şura toplantısına değinen Özel, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarda mağdur olan askerlerin rütbe alamayarak bir kez daha mağdur olacağını ifade etti. Özel, “Bugün Türkiye’de çok ciddi mağduriyetler var. Bugün Türkiye’de Yüksek Askeri Şura toplandı ve ikinci günü yaşanıyor. CHP Cezaevi Komisyonu olarak en yakından takip ettiğimiz olaylar ister adı Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk olsun tüm siyasi davalarda, dijital sahte delillerle kişilerin suçlandığı, daha sonra da bunların birer kumpas olduğunun ortaya çıktığı bir dönemi yaşadık.

Biz bunu savunduğumuz dönemlerde ateş olmayan yerden duman çıkmaz dediler. Daha sonradan kendilerinin bunların düzmece olduğunu anladıkları bir sürecin sonundayız. Maalesef o süreçler mahkemelerde büyük hukuksuzluklarla devam etmişti. Yüksek mahkeme aşamasında da kimse derdini anlatamadı. Anayasa Mahkemesinin hak ihlalleri kararından sonra toplu halde dolan cezaevleri toplu halde boşalmaya başladı. Bugün gelinen noktada yüksek askeri şura yapılıyor” dedi.

YAŞ’A ARA VERİLSİN

Farklı davalarda yargılanan yaklaşık 300 askerin terfi beklediğini kaydeden Özel, “Ama Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel kanununun 3 maddesinin e bendindeki eksikler nedeniyle bugün 300 subay terfi hak ettikleri halde buna kavuşamayacaklar ve emekliye sevk edilmek yada birlikte görev yaptıkları silah arkadaşlarından geri düşmek zorunda kalacaklar. Biz CHP olarak bir kanun teklifi verdik. Bir fıkranın kaldırılıp ifadenin değiştirilmesi ile tüm hakların iadesini ve mağduriyetlerin ortaya çıkmamasını sağlanır. Ama bugün tabi hükümetten, Cumhurbaşkanından, Başbakandan beklediğimiz yüksek askeri şuraya ara vermeleri meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp bu maddeleri mecliste tüm partilerin mutabakatıyla çözmeleridir. Bu olmazsa bugüne kadar herkesin hukukun üstünlüğüne inandığını söylediği, kul hakkından korktuğunu söyleyenler kul hakkı yemiş olacaklar. Ordumuz 10-15 yıl sonraki çok yetenekli subaylarını kaybedecek. Bir hukuksuzluk bir adaletsiz maalesef zindanlarda yatmaktan sonra şimdi de terfi edemeyerek emekli olarak bir kez daha ete kemiğe bürünmüş olacak” şeklinde konuştu.

"AKP İLE BAYILA BAYILA GÖRÜŞMEDİK"

CHP’nin AK Parti ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden bahseden Özel, “Bayıla bayıla, çok seve seve yaptığımız koalisyon görüşmeleri değil Milliyetçi Hareket Partisinin yarattığı seçeneksizlik ortamında yapılan koalisyon görüşmeleri. Milliyetçi Hareket Partisi seçim akşamından itibaren Milliyetçi Hayır Partisine dönüştü ve sürekli ’hayır’ demeye başladı. Dedik ki gelin emekliye ikramiye verelim ‘hayır’, mazotu ucuzlatalım ‘hayır’, asgari ücreti artıralım ‘hayır’, taşeronu kaldıralım ‘hayır’. Bu hayırlar ne zaman bitecek, tahmin ediyorum o zaman Milliyetçi Hareket Partisi AKP’ye evet diyecek. Gelinen noktada MHP’nin yarattığı seçeneksizlik ortamında her şeye hayır deyince ya AKP-CHP koalisyonu ya da erken seçim gibi bir durum ortaya çıktı. Erken seçim bir maliyet ama en önemli maliyet bir ülke için zaman. Bu yüzden de CHP sorumluluğunu yerine getiriyor. Güler yüzüyle, geçmişte kendisine birtakım yapılan en ağır eleştirileri, hakaretleri duymazdan gelerek elini uzatıyor ve gelin bu ülkenin meselelerini çözelim” dedi.

KAPIYI KAPATANLAR BEDEL ÖDER

“Vaatlerimizi hayata geçirebileceğimiz Türkiye’de ortaya çıkmış olan dejenerasyonu ortadan kaldırabilecek herkesin yüzünü güldürebilecek bir hükümete ihtiyaç var” diyen Özel, şunları söyledi:

“Burada MHP bütün seçenekleri tükettiği için AKP ile görüşüyoruz. Ama AKP bizim 14 şartımıza, 14 ilkemize uygun davranırsa ve bu konuda yol yürümek isterlerse ne ala. Bu konuda saraydan gelen baskıları da biliyoruz, erken seçim arayışlarını da biliyoruz. Ama erken seçime götüren bunun bedelini öder. Siyasette hep iki davranışın bedel ödediği görülmüştür. Birincisi siyasi muhatabının yüzüne kapı kapatanlar. Yani özellikle gelin bu ülkede garibanın yüzünün güldürelim diyoruz, kapıyı kapatıyorlar. O kapıyı kapatanlar bedel öder. Bunu MHP düşünsün. Bir de erken seçim gerekmediği halde bu ülkede erken seçimi zorlayanlar ki bunu geçmişte 2002 yılında MHP’nin aniden 3 Kasım seçimine getirip sonra o erken seçim sürecine güvenen herkesin barajın altında kaldığı süreci de düşünelim. Ama bu ikinci seçeneği de biraz cumhurbaşkanı ve özdeşleştiği AKP düşünsün. Bugüne kadar Türkiye’de seçimlerin bu şekilde tekrarlanması hiç olmadı. 14 ay sonra, 22 ay sonra seçime gidildiği oldu ama seçimden bir buçuk ay sonra seçim kararı alındığı hiç olmadı.”

AKP-MHP KOALİSYON İKLİMİNİN FARKINDAYIZ

Özel açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Bir seçim yapılacaksa bundan en son korkacak parti biziz. Erken seçim olacaksa bundan en fazla faydalanacak olan parti CHP’dir. Erken seçimde ülkeye fayda yok. Erken seçim demek maliyet demek. Bu yüzden CHP olarak tüm şartları zorluyoruz. Ama yaratılan AKP-MHP Koalisyon ikliminin farkındayız. MHP’nin yavaş yavaş buna kapı araladığının farkındayız. Eğer böyle bir şey olacaksa da ülkeye zaman kaybettirmelerinin ve vatandaşa göz göre göre gerçekleri söylememelerinin de gereği yok. Bunun da altını çizmek isteriz.”

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halkın arasında adalete olan inancın giderek azaldığı bir dönemde adalete olan güvenin yeniden sağlanması gerektiğini kaydederek ülkenin şuanda sancılı bir dönemden geçtiğini ve erken seçim yerine koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler