Meteoroloji de son durum!

İstanbul'da gündüz hava yine sıcak, 31 derece. Ancak cumartesi gecesi ve pazar sabahı beklenen kısa süreli yağmurlarla hava biraz serinleyecek. Ankaralılar dikkat; sıcaklık yine çok yüksek 36 derece, pazar ise 33'e inecek. İzmir yine çok sıcak, rüzgar haf

Meteoroloji de son durum!

İstanbul'da gündüz hava yine sıcak, 31 derece. Ancak cumartesi gecesi ve pazar sabahı beklenen kısa süreli yağmurlarla hava biraz serinleyecek. Ankaralılar dikkat; sıcaklık yine çok yüksek 36 derece, pazar ise 33'e inecek. İzmir yine çok sıcak, rüzgar hafif esiyor. Gökyüzü fazla açık değil, sıcaklık gölgede 35 derece. Bursa 34, Adana ise 35 derece.

Marmara'da Sakarya tarafı yine çok sıcak ama sıcaklık 3-4 derece azalıyor; 38' den 32-34 dereceye inecek. Trakya ve Çanakkale'de başlayan yaz sağanakları, gece Sakarya'ya kadar ulaşacak

İç Anadolu çok sıcak. Sivas-Kayseri tarafı 37-38 derece. Pazardan itibaren sıcaklıklar 32-34'e doğru inse de, yine de ortalamanın üzerinde seyredecek. Aynı gün Çankırı-Yozgat çevresinde ani yağmur oluşabilir.

Ege'de hem sıcaklığın yüksek olması, hem de rüzgarın zayıf ve sıcak esmesi çok bunaltıyor. Manisa, Aydın, Denizli boyunca sıcaklık 36-37 derece. Sahillerde gökyüzü biraz kapalı ve hissedilensıcaklık 37'i buluyor. Pazar günü ise rüzgar biraz serinlik verebilir.

Akdeniz'de lodos sert ama çok nemli esiyor. O nedenle başta Antalya olmak üzere 32 derece olan sıcaklık, 40 dereceye yakın hissediliyor. Yüksek nem terin vücuttan atılmasını engellediğinden ısı stresine neden oluyor.

Güneydoğu güneşli, sıcaklık Gaziantep de 39, Diyarbakır'da 42 derece

Doğu Anadolu'da yazın şimdiye kadarki en sıcak günleri yaşanıyor. Erzurum 33, Malatya 41 derece, Pazar günü Erzurum çevresinde kısa süre kuvvetli yağmur olabilir.

Karadeniz bölgesi de çok sıcak. Çorum, Amasya ve Tokat 38 derece. Samsun, Trabzon sahillerinde yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 35 dereceyi bulacak. Pazar günü ise Bolu-Kastamonu arasında biraz serinlemeyle birlikte yaz sağanağı oluşabilir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam