Meryem ana Ören yeri oldu!

Giresun Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hüseyin Günaydın, Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Meryem Ana Manastırı’nın bakanlık tarafından "Ören yeri" olarak ilan edildiğini belirtti.Günaydın, ilçenin Sarıyer köyü yakınında bulunan ve Türkiye’nin kaya içine ya

Meryem ana Ören yeri oldu!

Giresun Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hüseyin Günaydın, Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Meryem Ana Manastırı’nın bakanlık tarafından "Ören yeri" olarak ilan edildiğini belirtti.

Günaydın, ilçenin Sarıyer köyü yakınında bulunan ve Türkiye’nin kaya içine yapılan ikinci büyük manastırı olan Meryem Ana Manastırı’nın 2006 yılında restorasyon çalışmalarına başladığı ve bu yıl tamamlandığını söyledi.

Manastırın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından geçiçi kabulün yapıldığını aktaran Günaydın,"Kısa zaman sonra manastır bölge turizminin hizmetine sunulacak" dedi.

Günaydın, manastırın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 18 Temmuz  tarihinde "Ören Yeri" olarak ilan edildiğini de aktararak,"Şebinkarahisar ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Meryem Ana Manastırı'nın restoresine 2006 yılında başlandı. 2014 Mart ayında da sona erdi. Projenin geçici kabulünün ardından masantırın 'Ören Yeri' olması için bakanlığımıza rapor sunduk. Bakanlığımızda 18 Temmuz tarihinde aldığı karar doğrultusunda Meryen Ana Manastırı'nı 'Ören Yeri' olarak ilan etti. Giresun'da turizmin gelişimi için bu önemli bir gelişme" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler