Mehmetçik çocuk için seferber oldu

Siirt’in Şirvan ilçesinde ateşi yükselen 1,5 yaşındaki İsmail bebek için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan askeri helikopterle havalandı. Şirvan ilçesi Özpınar köyünde oturan Nurettin Utkucu, yüksek ateş sonucu havale geçiren İsmail (1,5) adlı bebek

Mehmetçik çocuk için seferber oldu
Siirt’in Şirvan ilçesinde ateşi yükselen 1,5 yaşındaki İsmail bebek için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan askeri helikopterle havalandı.
 
Şirvan ilçesi Özpınar köyünde oturan Nurettin Utkucu, yüksek ateş sonucu havale geçiren İsmail (1,5) adlı bebek için İlçe Kaymakamlığı’ndan yardım istedi. İlçe Kaymakamlığı’nın valilik ile yaptığı görüşme sonucunda Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı’na ait askeri helikopter havale geçiren bebek için havalandı. Kısa süre askeri helikopterle yoğun kar yağışının bulunduğu köye ulaşan sağlık ekipleri, bebeği özenle evden alarak helikoptere taşıdı. İlk müdahale helikopterde yapılan hasta bebek burada ailesinin de gözetiminde Siirt’e ulaştırıldı.
 
Hasta bebek daha sonra Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bekletilen 112 acil servis ambulansıyla Siirt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.
 
Bebeğin hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.
 
Mehmetçik, daha öncede Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde doğum hastası Vecide Sartak (32) ile Okçular köyünde evinin ikinci katından balkondan düşme sonucu ağır yaralanan 2,5 yaşındaki Suna Elbir adlı bebeklerin imdadına yetişmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam