Mankene 3 yıl hapis ve tahliye!

KKTC’de mankenlik yapan İclal Güvercin yönetimindeki Kıbrıs plakalı Otomobil, merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Göçmen Kavşağı’nda geçen 13 Ocak’ta yolun karşısına geçmeye çalışan Adem Eren ile kızları Öznur ve Zeynep Zilan Eren’e çarptı.

Mankene 3 yıl hapis ve tahliye!

KKTC’de mankenlik yapan İclal Güvercin yönetimindeki Kıbrıs plakalı Otomobil, merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Göçmen Kavşağı’nda geçen 13 Ocak’ta yolun karşısına geçmeye çalışan Adem Eren ile kızları Öznur ve Zeynep Zilan Eren’e çarptı. Kırmızı ışıkta karşıya geçmek isteyen baba Adem ile kızlarından Zeynep Zilan’ın öldüğü kazada, Öznur Eren ise yaralandı. Ehliyeti olmadığı belirlenen Güvercin, 1.33 promil de alkollü çıktı. Kazadan hemen önce 94 kilometre hızla radara yakalanan İclal Güvercin tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı’nın ’Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istediği Güvercin’in bilirkişi raporunda ise belgesiz araç kullanırken kavşaklarda yavaşlamayarak, aracın hızını hava, yol ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmayıp alkollü olarak araç kullanarak tali kusurlu olduğu vurgulandı. Ölen baba ve kızı ile yaralının yolun karşısına geçerken 5 metre yakınlarındaki yaya geçidini kullanmayarak, trafik ışıklarına da uymayarak asli kusurlu olduğu belirtildi.

KOYU KAYAFET ASLİ KUSUR SAYILDI

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden gelen bilirkişi raporunda, sürücünün seyir halindeyken hızını ayarlayamayıp, hız azaltmayarak kavşağa girdiği ve yolun sağından soluna geçmeye çalışan baba ve 2 kızına çarpması nedeniyle tali kusurlu bulunduğuna işaret edilerek, ölen baba Adem Eren ve kızı Zeynep Zilan Eren ile yaralı kurtulan diğer kızı Öznur Eren’in ise ’Kendi can güvenliğini tehlikeye atarak dikkatsiz ve kusurlu bir şekilde gece saatlerinde koyu kıyafetlerle yolun karşısına geçmeye çalışmasından’ dolayı asli kusurlu sayılması gerektiğini ifade edildi.

fft16_mf5754984.jpeg

Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Adana’nın Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan İclal Güvercin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yaptı. Güvercin’in Avukatı Muhammet Başar gelen son rapora uyulmasını ve müvekkilinin beraatını isterken, mütalaasını veren savcı ise sanık İclal Güvercin’in alkollü ve ehliyetsiz olması nedeniyle üst ceza sınırı olan 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Son sözü sorulan İclal Güvercin, çok üzgün olduğunu ifade ederek "Bana yeşil yandığı anda geçtim, çarptığım kişileri bir anda yolda gördüm. Aramızda 40- 50 metre mesafe vardı, fren yapmaya dahi fırsat kalmadan çarptım. Kaza oldu, pişmanım, adaletinize sığınıyorum" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, sanık İclal Güvercin’in tali kusurlu olduğunu göz önünde bulundurarak 4 yıl ağır hapis cezası verdi. Birden fazla kişinin ölümü nedeniyle cezayı 4 yıl 8 aya çıkartan mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 3 yıl 4 aya düşürüp, tutukluluk süresini de dikkate alarak tahliye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler