Manisa’da 2 Bin 300 Kişi Doğum Yardımı Aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Mayıs ayında yürürlüğe giren Doğum Yardımı Yönetmeliği kapsamında, Manisa'da şuana kadar 2 bin 322 vatandaşa doğum yardımı yapıldığını söyledi. Mayıs ayında yürürlüğe giren Doğum Yardımı Yönetmeliği

Manisa’da 2 Bin 300 Kişi Doğum Yardımı Aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Mayıs ayında yürürlüğe giren Doğum Yardımı Yönetmeliği kapsamında, Manisa'da şuana kadar 2 bin 322 vatandaşa doğum yardımı yapıldığını söyledi.

Mayıs ayında yürürlüğe giren Doğum Yardımı Yönetmeliği konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan bilgi verdi. Manisa'da gerçekleştirilen başvuru sayısı ve bu başvurular neticesinde yapılan yardımlar hakkında rakamlar veren Konan, "Bilindiği gibi 2015 yılı Mayıs ayında doğum yardımlarıyla ilgili vatandaşlarımıza yönelik bir yönetmelik yayınlandı. Biz de bu yönetmeliğe dayalı olarak Haziran ayından başlamak üzere Temmuz ayını da dahil ederek doğum yardımları yapıyoruz. Şu ana kadar Manisa'da 2 bin 322 vatandaşa ödemede bulunmuşuz. Başvuru sayısı 3 bin 503 kişi. Bin 181 kişi de Ağustos ayı kapsamında olduğu için bekliyor. Ağustos ayı ödemelerini Eylül ayında gerçekleştireceğiz. Mayıs 15'ten bu yana 2 bin 322 kişiye 956 bin 914, 72 TL ödeme yapılmıştır." dedi.

Doğum yardımlarını ödeyebilmeleri için 15 Mayıs ve sonrası doğum olması gerektiğini vurgulayan Konan, konuşmasına şöyle devam etti: "Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Mavi Kart sahibi vatandaşlar bu yardımlardan faydalanabiliyorlar. Yardım başvurusunu anne ya da baba gerçekleştirebiliyor. Ancak yardımlar anne adına PTT'ye yatıyor. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, 3 ve sonrası için ise 600 TL ödeme yapılıyor. Bizler başvuruları müdürlüğümüz olarak kabul ediyoruz. Kamu kurumlarında çalışanlar ise bağlı bulundukları kuruma başvuruyorlar. İkiz veya üçüz çocuklar için ise; ailenin hiç çocuğu yoksa ilk doğan çocuk için 300 TL, aradan bir dakika geçtikten sonra doğan diğer çocuk ikinci çocuk sayılıyor ve 400 TL veriliyor"

Manisa’da 2 Bin 300 Kişi Doğum Yardımı Aldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam