Manisa Gölmarmara'da hüzün

 MANİSA'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamak için gittikleri sırada tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin, yaşadığı Çökelek Köyü'nde buruk bayramlaşma yaşandı. Köylüler ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tes

Manisa Gölmarmara'da hüzün
 MANİSA'nın Gölmarmara İlçesi'nde, üzüm bağına yaprak toplamak için gittikleri sırada tankerin çarptığı kamyonette hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin, yaşadığı Çökelek Köyü'nde buruk bayramlaşma yaşandı. Köylüler ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, teselli vermeye çalıştıkları acılı ailelerle, meydanda, toplu yemek ve bayramlaşma töreni düzenledi. 
 
Gölmarmara İlçesine bağlı Hacıveliler köyü yakınlarında süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonetin, çarpışması sonrasında, 13'ü kadın 15 tarım işçisi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Kazada can veren tarım işçilerinin yaşadığı Salihli Çökelek Köyü'nde, ilk bayram, buruk geçti. Ailelerin acılarına ortak olmak isteyen köylüler, Muhtar Mevlüt Kılıç'ın davetiyle, bayram namazından sonra meydanda biraraya geldi. 
 
MEYDANDA TOPLU BAYRAMLAŞMA
 
Acılı ailelerin de katıldığı köy meydanındaki toplu bayramlaşmanın ardından yine hep birlikte bayram yemeği yendi. Köylülerin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, bayram namazını Çökelek Köyü'nde kıldı ve CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'yla, toplu bayramlaşmada aileleri yalnız bırakmadı. Muhtar Mevlüt Kılıç, "Acılardan sonra ilk bayram hep zor ve buruk geçer. Çünkü insanlar, sevdiklerini arar. Ben ve köylümüzde, yakınlarını kaybeden ailelere destek olmak, teselli vermek için böyle bir organizasyonu yaptık. Milletvekillerimizin de, bayram sabahı yanımızda olmaları, bize destekleri mutluluk verdi" dedi.
 
Tören sonrasında yanındakilerle birlikte 15 tarım işçisinin mezarını da ziyaret eden Özgür Özel ise, "Aileler çok duygulu anlar yaşadı. Acıdan sonra birlik ve beraberlik ruhunu köyde yaşadık. Bizde elbette o ilin milletvekili olarak, kendi köyümüz yerine, acıyı yaşayan o köyde yer almak istedik. Allah butür acıları bir daha yaşatmasın. Biz de mecliste köylülerin ve bölgenin ihtiyaçları için mücadele edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler