Madencilerin maaşları yatacak

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, madencilerin maaşlarının yatacağını söyledi.Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Kaymakamlığı önünde eylem yapan madencilerin yanına gelerek açıklamalarda bulundu. Atçı madencilere hitaben yaptığı açıklamada, “Bu kazanın meydan

Madencilerin maaşları yatacak

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, madencilerin maaşlarının yatacağını söyledi.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Kaymakamlığı önünde eylem yapan madencilerin yanına gelerek açıklamalarda bulundu. Atçı madencilere hitaben yaptığı açıklamada, “Bu kazanın meydana geldiği ocakta üretim faaliyeti durdu.

Aynı firmanın Atalar Bacası denen ocağında yapılan denetimler sonucunda faaliyeti durduruldu. Onun da çalışması ancak şartlar yerine getirilince devam edecek. Işıklar’daki ocak kalıyor. Arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde şartlar yerinde değilse çalışma durdurulacak. İmbat’ta iki tane ocak var.

Birinde sizler de işe gitmediğiniz için işler durmuş durumda. Ancak ikinci ocakta orada faaliyetin durdurulması demek oranın bir daha açılmaması demek oluyormuş. Dolayısıyla asgari bir çalışma yapılması gerekiyor. Yarın müfettişlerimiz oraya da girecekler. Orayla ilgili zorunlu bir çalışma varsa müfettişlerimizin uygun gördüğü bir çalışma yapılacak” dedi.

İş müfettişleri tarafından faaliyeti durdurulan madenlerde çalışan işçilerin maaşlarının yatmaya devam edeceğini kaydeden Atçı, “Şimdi iş müfettişlerimizin faaliyetini durdurduğu ocaklarda çalışan arkadaşlarımızın maaşları çalışmaya devam edecek. Ancak Ata Bacası’ndaki ocak Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nce durdurulduğu için orada öyle bir durum olmuyormuş.

Ben müfettişlerden rica ettim, siz gidin bakın eğer orada olumsuz şartlar tespit edilmiş siz durdurursanız orada çalışmalar devam eder. Müfettişlerimiz oraya da girecek. Aynı eksiklikleri görecekleri için orayı da durduracaklar. Bu sayede sizin maaşlarınız yatmaya devam edecek. Bizim önümüzdeki acil bekleyen sizin çalışmanız durumuydu. Müfettişler rapor verene kadar çalışmayacaksınız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler