"Maden zenginliğimizi etkin olarak kullanamıyoruz"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.   Öz, Güneş ve beraberindekileri makamında kabulü sırasında yaptığı konuşmada, madenciliğin insan tarihinin geliş

"Maden zenginliğimizi etkin olarak kullanamıyoruz"
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.
 
Öz, Güneş ve beraberindekileri makamında kabulü sırasında yaptığı konuşmada, madenciliğin insan tarihinin gelişmesine yön veren bir sektör olduğunu söyledi.
 
Madencilik sektöründe gelinen noktanın, dünyadaki rekabetin en önemli alanlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Öz, "Zaman zaman dünyadaki rekabet ve gelişmeyle birlikte sektörün hem genelinde hem de belirli alanlarında iniş ve çıkışlar yaşanmaktadır. Fiyatlar yükseldiği zaman rezervler daha çok kullanılıyor ve daha rantabl hale geliyor. Fiyatlar biraz düştüğünde ise rantablı ve ekonomik olmuyor bazı kaynaklar kullanılamıyor" diye konuştu.
 
dsc_5367.jpg
 
Öz, her bölgenin genel olarak belli madenlerde avantajları ve zenginlikleri olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
 
 "Bölgemiz madencilik bakımından çok zengin olmasa da tamamen maden açısından mahrum bir bölge değil. Dediğimiz şartlarda olmasa da rezervleri olan bölgelerden birisidir. Türkiye bu zenginliğini aslında bu güne kadar çok etkin kullanabilmiş değil. Madenlerimizi genelde ham madde olarak yada yarı mamul madde olarak pazarlama durumundayız. Bunun işlenmesiyle ilgili önemli araştırma, geliştirme faaliyetlerimiz var. Yapılan çalışmalarımızı madenin işlenmesi boyutunda da değerlendirmek lazım.  Şehrimizde bu anlamda çalışmaların olması böyle bir derneğin bulunması, Maden Teknik Arama Enstitüsünün şehrimizde bölge müdürlüğünün olması, yetişmiş insan gücünün var olması ve bölgenin aynı zamanda ihracat kapısı olarak önemli bir potansiyelinin olması şehrimizde yapılan çalışmaların gerekliliğini ortaya koyuyor."
 
Güneş de Vali Öz'e dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
dsc_5368.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam