Maden kazalarına 'Refleks planı' ile hızla müdahale

  ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü’nce, kentte olası maden iş kazalarında polisin hızla olay yerine ulaşmasını sağlamak ve yol güzergahlarında kısa sürede önlem almak amacıyla geçen yıl hazırlanan 'Refleks planı' kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu

Maden kazalarına 'Refleks planı' ile hızla müdahale

 

ZONGULDAK Emniyet Müdürlüğü’nce, kentte olası maden iş kazalarında polisin hızla olay yerine ulaşmasını sağlamak ve yol güzergahlarında kısa sürede önlem almak amacıyla geçen yıl hazırlanan 'Refleks planı' kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Emniyet Müdürü Osman Ak, müdür yardımcıları ve şube müdürleri, plan çalışması kapsamında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret etti. TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkan Vekili Ahmet Sarıalioğlu ile Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Ali Demirsoy, sahadaki maden işletmelerinin yerlerini harita üzerinde göstererek bilgi verdi. Demirsoy, müessesede bin 748 maden işçisinin 9 kilometrelik bir alanda üretim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Müessesemiz, ülkemizin deniz altında taşkömürü üreten tek müessesesidir" dedi.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak, olası maden kazalarında polisin hareket kabiliyetini artırmak, hızla olay yerine ulaşmak amacıyla, 'Refleks Planı' adı altında bir çalışma başlattıklarını, bu kapsamda daha önce Karadon Müessesesi’ni ziyaret ederek bilgi edindiklerini söyledi. Yaşanan iki seçim ve yoğunluk nedeniyle bu tür ziyaretlere ara verdiklerini belirten Ak, şöyle dedi:

"Bu yoğunluk kalmadı. Şimdi bu tür ziyaretlere devam ediyoruz. Şehrimizde olabilecek her bir felaket plan dahilindedir. Maden kazalarına karşı sürekli duyarlı olmamız lazım. Biz emniyet teşkilatı olarak hazır olacağız. Amacımız, bir iş kazası durumunda hem tahlisiye ekiplerini, hem acil timlerini hem de ambulansların olay yerine seri bir şekilde intikallerini sağlamak, olay yerinin güvenliğini sağlamak ve oradan çok seri bir şekilde ambulansların hastanelere intikallerini sağlamaktır. Zaten en önemli ilk yarım saattir. İlk yarım saat sonra her şey düzene girer. Burada ilk yarım saatte bizim 'refleks planı' devreye giriyor. Biz onu sağlayacağız. Bu eksiklikleri de alan da görmemiz gerekiyor. O yüzden, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve memurlarımızı alanda gezdiriyoruz. Bu gezilerimiz tamamlandıktan sonra kapsamlı bir tatbikat yapmayı amaçlıyoruz."

Bilgilendirme toplantısının ardından emniyet mensuplarına saha gezdirildi, maden işçilerinin yer altına indikleri 'kuyubaşı' tabir edilen ocak girişi gösterildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam