Maden faciasında 11. gün!

Karaman'ın Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin 10 gün sonra cansız bedenleri çıkarılmaya başlandı. Bakan Taner Yıldız, 2 işçinin cesetlerinin yemek

Maden faciasında 11. gün!

Karaman'ın Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin 10 gün sonra cansız bedenleri çıkarılmaya başlandı. Bakan Taner Yıldız, 2 işçinin cesetlerinin yemek yedikleri alanda bulunduğunu söyledi.

Dün akşam facia ocağından cesetleri çıkartılan 2 işçinin kimliğinin saptanması için aileler DNA testi için Ermenek Devlet Hastanesi'ne çağrılırken, diğer 16'sına ulaşabilmek için 11'inci günde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Facianın ardından AFAD başta olmak üzere çok sayıda arama ekipleri, maden ocağından kurtarma çalışması başlattı. İlk aşamada yaklaşık 12 bin tonluk suyun tahliye işlemleri başladı. Suyun yaklaşık 4'te 3'ü bugüne kadar süren çalışmalar sonunda boşaltıldı. Ancak su baskını sonucu çamur ve balçık oluşurken, zaman zaman da göçüklere rastlandı. Çamur, balçık ve moloz tahliyeleri hızlı bir şekilde yapıldı. Bir taraftan da bozulan tahkimat yenilendi.

YEMEK YEDİKLERİ BÖLÜMDE BULUNDU

AFAD Koordinasyon merkezinde kurtarma çalışmalarını yöneten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün saat 22.20'de yaptığı açıklamada maden ocağındaki 2 işçinin cesetlerinin, nefeslikte başyukarı denilen alanda yemek yedikleri bölümde bulunduğunu, cumhuriyet savcılığının uygun gördüğü takdirde 18 işçinin 24 yakınına DNA testinin yapılabileceğini belirtti.

Açıklamadan yaklaşık 2 saat sonra 2 işçinin cesetleri ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Bakan Yıldız'ın 2 işçinin bulunduğunu açıklamasının ardından mahsur kalan işçilerin yakınları hastane önüne akın etti. İşçi yakınlarından sadece birinci derece yakınları hastaneye alındı. Basın mensupları ile diğer yakanları hastanenin yaklaşık 200 metre önüne kurulan bariyerden içeri alınmadı. İşçi yakınları ise bu duruma tepki gösterdi.

Bulunun 2 işçinin cenazesi hastane morguna kaldırıldıktan sonra işçilerden 42 yaşındaki Hüseyin Çolak ile 25 yaşındaki İsmail Gürses'in yakınları, gazetecilere DNA testi için hastaneye geldiklerini söyledi.

Diğer işçilerin bulunması için çalışmalar devam ederken arama yapılan bölgede metan gazı seviyesinin yükseldiğini bu neden de ekiplerin oksijen maskesiyle çalışmaları sürdürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler