Maden faciasında 10. gün!

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köy yakınında Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin kurtarma çalışmaları 10'uncu günde devam ediyor. İşçilerin ocağın en dip noktasında olduğu tahminleri

Maden faciasında 10. gün!

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köy yakınında Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin kurtarma çalışmaları 10'uncu günde devam ediyor. İşçilerin ocağın en dip noktasında olduğu tahminleri üzerine çalışmalar o bölgede sürüyor.

Kömür ocağında geçen hafta salı günü saat 12.15 sıralarında su baskını oldu. Ocaktaki 34 işçiden 18'i ocakta mahsur kalırken 16'sı kendi çabaları ile kurtuldu. Aralıksız sürdürülen çalışmalarla baskına neden olan yaklaşık 12 bin ton sudan şimdiye kadar 4'e 3'ü çekildi. Baskın nedeniylede ocakta çamur ve balçık oluşurken tahkimatlarda da ciddi zarar ve zaman zaman göçükler meydana geldi. Çamur ve göçükler de kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı.

Çamur ve molozların tahliyeleri sürerken tahkimat çalışmaları ile adeta yeni bir maden ocağı inşaa edildi. Ocakta derinliklere inilince karbondioksit ve metan gazı düzeyi yükseldi. Bu nedenle işçilerin oksijen maskesiz çalışmalarına izin verilmiyor. 1250-1300 metrelik maden içerisindeki yolun, şu ana kadar 3'te 2'si çalışmalarla açık hale getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün yaptığı açıklamada ocağın bir kuyu olarak benzetilmesi halinde işçilerin en dip noktasında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Bakan Yıldız, "18 kardeşimizi dip noktalarda arıyoruz. Suyun, kömürün yarıldığı yere henüz ulaşmış değiliz. Buraya mesafemiz; yaklaştığımız 75-80 metre" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler