Madalya için mindere çıkacaklar

1. Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Serbest Stil A Milli Güreşçilerimizden Soner Demirtaş altın madalya, Sezer Akgül ve Mustafa Kaya ise bronz madalya için akşam seansında mindere çıkacak.74 kiloda karşısına çıkan rakiplerine minderi dar eden mill

Madalya için mindere çıkacaklar

1. Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Serbest Stil A Milli Güreşçilerimizden Soner Demirtaş altın madalya, Sezer Akgül ve Mustafa Kaya ise bronz madalya için akşam seansında mindere çıkacak.

74 kiloda karşısına çıkan rakiplerine minderi dar eden milli güreşçi Soner Demirtaş, finale adını yazdırarak büyük bir başarının altına imza attı. Finli rakibi Selenius’u 10-0’lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükselen Soner Demirtaş, Azerbaycanlı sporcu Hasanov’u 5-3 önde iken tuş ederek yarı finale adını yazdırdı. Bulgar rakibi Terziev’i 6-3’lük skorla mağlup ederek final vizesi alan Demirtaş, akşam seansında Rus rakibi Aniuar Geduev ile altın madalya için mücadele edecek.

57 kiloda Milli mayo giyen sporcu Sezer Akgül, Estonyalı rakibi Baskakov’u 6-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rus sporcu Viktor Lebedev’e 6-3 mağlup olan Akgül, rakibinin finale yükselmesi ile repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesaj müsabakasında Ukraynalı Markovych ile 7-7 berabere kalan ve son sayıyı hanesine yazdırarak minderden galibiyetle ayrılan Akgül, Azerbaycanlı sporcu Yashar Aliyev ile bronz madalya için güreşecek.

65 kiloda çok iyi bir başlangıç yapan milli güreşçi Mustafa Kaya, Kosovalı rakibi Curri’yi 12-2’lik skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İtalyan sporcu Marquez Chamizo’ya 10-7 ile mağlup olan Mustafa Kaya, Gürcü Kentchadze ile çıktığı repesaj maçında rakibini 14-13 mağlup etti ve akşam seansında Roman sporcu George Bucur ile bronz madalya için karşılaşacak.

97 kiloda ter döken milli sporcu İbrahim Bölükbaşı ise, Bulgar sporcu Stoychev’i 7-1 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Akabinde Ukraynalı güreşçi Valerii Andriitsev’e 5-1 yenilen Bölükbaşı, şampiyonaya veda etti.

Milli güreşçilerin final müsabakaları, TSİ 17.00’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler