Maçka'da define avcılarına suçüstü!

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Maçka İlçesi Atasu köyü Taşköprü mevkiinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yapmış olduğu çalışmada define arandığını fark etti. Define için kazılmış tüneli fark eden Jandarma ekipleri yapmış oldukları çalışmada 8 Me

Maçka'da define avcılarına suçüstü!
Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Maçka İlçesi Atasu köyü Taşköprü mevkiinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yapmış olduğu çalışmada define arandığını fark etti. Define için kazılmış tüneli fark eden Jandarma ekipleri yapmış oldukları çalışmada 8 Metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde tünelde inceleme yaptı. Jandarma define için kazılan bu alanı kimler tarafından kazıldığını tespit etmek için bölgede beklemeye koyuldu.
 
GÜBRE BOMBASI KULLANDILAR
 
10 gün boyunca tünel ucunda bekleyen jandarma ekipleri; kazı amacı ile tünele 5 kişinin girdiğini tespit etti. Çalışma yapan Jandarma bu kişileri gözaltına alarak ilçe jandarma komutanlığına sevk etti. Yapılan çalışmalarda tüneli piknik tüpü ile çalışan jeneratör aracılığı ile aydınlattıkları, hilti ve gübre bombası ile derinleştirdikleri ortaya çıktı.
 
DEFİNE ARIYORDUK
 
İlçe Jandarma komutanlığına ifade veren olayla bağlantısı olduğu iddia edilen T.C, İ.B. M.S.Z. M.A.B. ve M.B, vermiş oldukları ifadelerinde olay yerinde define aradıklarını kabul ettiler. 5 şahısın üzerinde bir adet define haritası olduğu ve altın aramada kullanılan metal detektör kullandıkları bilgisine ulaşıldı.  Şahsıların bu tüneli 2 ayda kazdıkları da ortaya çıkarken dikkat çekmesinde diye bölgeye Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ile yolcu gibi geldikleri öğrenildi.
 
KRALİÇE MARİA’NIN DEFİNESİNİ ARIYORDUK
 
Kazıyı yaptıkları Taşköprü mevkiinin yerleşim yerinden uzak olduğu ve kazının yapılmış olduğu yere 5 kafadarın 2 Km yürüyerek ulaştıkları ifade edildi. Şahıslar vermiş oldukları ifadede ise “Kraliçe Maria” adlı Bizans dönemine yaşamış kişinin definesinin bu bölgede gömülü olduğunu ifade ettiler.  Şahıslar hakkında Kaçak yöntemler ile define araması yapmak ve bomba imal ederek yasa dışı yollar ile sevk ve patlaması yapmaktan işlem yapıldı.
 
Maçka Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen T.C, İ.B. M.S.Z. M.A.B. ve M.B, denetimli serbestlikten yaralanarak serbest bırakıldılar. Olayla alakalı soruşturma devam ediyor.
 
Haber: Şükrü Üçüncü
 
apcnwxc3rqcydyo-bs8nzunc4vvn2ojwgu3vszxju-xl-001.jpg
 
aj6ka7vhymxmynsyv-un-wzfdznlmpssehko28op_w5c-001.jpg
 
ajjch_nithsbxqrmtkzkfnaxtoyhvde189v83kvaaaki.jpg
 
amhnvqafiye2uj4kfpovnd4lpj8vpypgttg5ohimlsje-001.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam