Kuzular erken doğdu

KARS'ta hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle kuzular erken doğdu. Arpaçay İlçesi'ne bağlı Tepecik Köyü'nde besici Tellibey Koçak'ın her yıl Mart ayında  doğum yapan koyunları bu yıl Ocak'ta kuzu doğurdu. Tellibey Koçak, hava sıcak

Kuzular erken doğdu
KARS'ta hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle kuzular erken doğdu.
 
Arpaçay İlçesi'ne bağlı Tepecik Köyü'nde besici Tellibey Koçak'ın her yıl Mart ayında  doğum yapan koyunları bu yıl Ocak'ta kuzu doğurdu. Tellibey Koçak, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle koyunların erken doğum yaptığını söyledi. Büyük ve küçükbaş hayvan besiciliği yaptığını bildiren Tellibey Koçak, köylülerin hayvancılıkla geçimini sağladığını belirtti. Erken doğan kuzuları özellikle köyde çocukların çok sevdiğini anlatan Tellibey Koçak, şöyle dedi:
 
"250 koyunum var. 150'si erken doğum yaptı. Koyunları her sene bu dönem içerde otla beslerdik. Şimdiyse meraya götürüyoruz. Orada otluyorlar. Meradan dönen koyunlar yavrularına kavuşunca güzel anlar yaşanıyor. Kuzular annelerinde süt içmeye başlıyorlar. Kuzularıma gözüm gibi bakıyorum. Çünkü onlardan bu sene daha fazla verim elde edeceğim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam